Elon Musk are în plan să asigure Wi-Fi gratuit pentru întreaga planetă!

Elon Musk vrea să ofere Wi-Fi gratuit pentru toată lumea de pe planetă. Dincolo de controversele legate de numele lui, Musk este un adevărat geniu și un om de afaceri extraordinar, fapt pentru care are șanse uriașe să reușească să facă ceea ce și-a propus.

Desigur, această idee a fost inspirată de unul dintre cei mai mari inventatori și savanți – Nikola Tesla, care a fost primul care a conceput un mod de a asigura o energie neîntreruptă în spațiu.

Wi-Fi-ul gratis pe toată planeta va putea fi posibil cu ajutorul unor anumiți sateliți trimiși în spațiu, mai exact nu mai puțin de 4425, care vor costa 10 miliarde de dolari. Din informațiile cunoscute până acum, sateliții măsoară 4×1.8×1.2 metri cubi, iar fiecare satelit cântărește 386 de kg. Elon Musk planifică să trimită toți sateliții odată, fără a trimite mai întâi o tranșă pentru a vedea dacă ideea sa funcționează.

Space X, compania privată condusă de Elon Musk cere acum permisiunea de la Guvernul SUA pentru a trimite sateliții în spațiu. „Sistemul este creat pentru a aduce o gamă largă de servicii și de comunicații pentru utilizatorii rezidențiali, comerciali, instituționali, guvernamentali și profesioniști din întreaga lume” a declarat compania.

De asemenea, se anunță că nu este cunoscută încă data în care se vor trimite aceștia în jurul Pământului. Elon Musk a inventat PayPal, mașinile Tesla și plănuiește să pună în aplicare proiectul „SolarCities”. Compania lui Musk a mai declarat: „Dacă totul merge conform planului, fără niciun fel de probleme, toată planeta va beneficia de Wi-Fi gratis cu ajutorul sateliților. Sistemul va fi operațional și va funcționa timp de 5 ani de zile.”