Dovedit istoric: 3 regrete pe care o să le ai la bătrânețe

Unii oameni spun că istoria nu se repetă. Noi o să demonstrăm că nu este chiar așa. În viața noastră, există foarte multe situații care se repetă. În loc să le ignori, îți recomandăm să-ți înveți lecțiile. Iată câteva pe care le poți învăța de la unele personalități istorice.

Bunul Mr. Knight

În cartea „Shoe Dog. Memoriile creatorului Nike”, fondatorul celebrei companii de încălțăminte sport, Phil Knight, povestește totul  – de la idee până la brandul devenit popular în toată lumea. Regretul descris de el în această carte este unul surprinzător. Knight regretă că nu ar putea să înceapă totul de la început și să repete acest drum din nou.

Asta arată cât de mult el a iubit ceea ce a făcut, că acesta a fost sensul vieții sale, chiar dacă a fost o perioadă cu foarte multe greutăți.

Deci lecția pe care trebuie s-o înveți este: scopurile din viața ta trebuie să fie cu esență, bine conștientizate.

Nu ține toate ouăle într-un singur coș

În cartea „The Power Broker”, Robert A.Caro vorbește despre Robert Moses – bărbatul care a reușit în anii 1900 să capete o influență inegalabilă în New York. El a construit poduri, parcuri, drumuri. El a instituit legi care îi acordau și mai multă influență și pârghii de control. În ultimii săi ani de activitate însă, Moses a devenit imprudent. El a comis o serie de greșeli, din cauza cărora inamicii i-au furat tronul.

După asta, Moses a rămas cu nimic, fără scopuri, fără alte ocupații. El a rămas dezorientat într-o lume mare și a obținut acel timp liber la care visa, dar deja în exces.

Lecția de învățat: Diversifică-ți ocupațiile!

Rockefeller și grijile sale

„Rockefeller întotdeauna își făcea griji pentru compania sa, din punct de vedere mental, era întotdeauna la limită. El a povestit despre perioadele în care ani la rând suferea de insomnie, pentru că se gândea la rezultate. Într-un final, succele sale n-au putut să compenseze toată anxietatea de care suferea.”

Lecția de învățat: Fii recunoscător!

Viața fără regrete

Învață de la trecut. Da, situațiile nu pot fi exact la fel, dar pot fi foarte asemănătoare. Încearcă să observi aceste legități și să le folosești în viața ta. Evită să faci aceleași greșeli ca și predecesorii. Fii mai bun ca ei, ca să trăiești fără regrete:

1.Înțelege, ce îți aduce cu adevărat plăcere.

2.Setează-ți scopuri în această direcție

3.Fii întotdeauna recunoscător.