Din pasiunea pentru istorie a restaurat o casă construită în 1897! Vezi ce a ieșit din această aventură!

În zonele extinse ale Rusiei există multe monumente arhitecturale abandonate, pentru restaurarea cărora sunt necesare sume uriașe de bani. Prin urmare, în mare parte astfel de structuri, în special cele situate în afara localităților, devin din ce în ce mai distruse de timp.

Unul dintre astfel de monumente pierdute ale secolului XIX se află în regiunea Kostroma, în mijlocul pădurii. Înainte, aici exista un sat, dar treptat oamenii au părăsit aceste locuri.

Despre această casă abandonată, construită în 1897, a aflat un om de afaceri de la Moscova, Andrei Pavlichenko, care este foarte pasionat de istoria Rusiei. Acesta a fost uimit de frumusețea vechii construcții și a decis să o restaureze.

Cu ajutorul voluntarilor, timp de doi ani de zile, Pavlichenko a încercat să restaureze casa cel puțin parțial, dar nu a ieșit nimic din această aventură. Pentru a salva casa de la distrugerile ulterioare, a fost necesară dezasamblarea acesteia  până la bază, înlocuirea scândurilor putrede și ridicarea ei din nou. Pentru asta a fost nevoie de investiții mari. Omul de afaceri a cumpărat construcția și a investit propriile fonduri pentru restaurarea completă a acesteia.

Lucrările au început în primăvara anului 2012. Casa a fost complet dezasamblată, buștenii buni au fost duși la un atelier pentru restaurare. Detaliile putrede au fost înlocuite cu altele noi. Toate elementele necesare au fost realizate conform tehnologiilor vechi.

La ridicarea casei au fost folosiți aproximativ 40% de bușteni noi. Elementele vechi nu au fost vopsite pentru a se remarca printre detaliile noi.

Restaurarea a durat până nu demult. Astăzi, aici se găsește un hotel-muzeu și fiecare doritor poate locui în această casă, să simtă spiritul de acum o sută de ani. Interiorul casei corespunde pe deplin cu perioada de la sfârșitul secolului XIX.

Mobila și obiectele vechi de uz casnic au fost colectate prin sate, cumpărate la licitații. S-a reușit chiar și restaurarea scării din față, iar holul a fost pictat în stilul marmurei roz, exact cum a fost în timpul fostului proprietar Sazonov. Desenul tapetelor a fost restaurat un an întreg de către un meșter englez, folosind exemplarele salvate. A fost nevoie de aproximativ 4 ani pentru a restabili interiorul casei.

Cu fiecare an, tot mai mulți turiști vin la mini-hotelul Astashov pentru a cunoaște atmosfera străveche care domină aici și a se bucura de frumusețile naturii din jur.