Descoperă acest paradox al vieții și dorințele tale se vor îndeplini

Adesea așteptările noastre nu corespund cu ceea ce se întâmplă în realitate, iar asta ne face să suferim. Pentru ca să nu mai fim dezamăgiți și să reușim să realizăm ceea ce ne-am propus, e nevoie să procedăm altfel…

În primul rând, așteptarea înseamnă control: o evaluare a situației, o concluzionare și o observare a propriei persoane într-un sistem. Aici apare paradoxul – când observatorul se închide în sine și rămâne blocat, faptele se repetă.

În al doilea rând, imediat ce noi încercăm să controlăm și să evaluăm comportamentul fasciculului de lumină, el se dezintegrează în fotoni de lumină, își schimbă proprietățile. Aceasta este lumea micilor interacțiuni (mecanica cuantică). Anume la acest nivel interacționează gândurile noastre.

Astfel, rezultatul așteptat în gând este opusul rezultatului adevărat, întrucât în percepția noastră există doar două extreme „bine și rău” și nu există o variantă de mijloc.

Incertitudine

Cel mai bine este să te afli într-o stare de incertitudine ( și da și nu în același timp).

Altfel spus, trebuie să încetezi să încerci să controlezi situațiile. La încercarea ta de a le stăpâni, ele îți vor opune rezistență ( acțiunea generează o contraacțiune). E ca și atunci când încerci să impui cuiva opinia proprie.

Starea de incertitudine demonstrează că opinia altei persoane poate fi la fel de corectă ca și a ta.

Credință în loc de speranțe și așteptări

Credința este o acțiune necondiționată. Fără speranță și îndoieli în ceea ce urmează să faci. Credința este atunci când faci un pas înainte cu ochii închiși. Dacă te concentrezi pe piedici și încerci să găsești justificări nereușitelor, impedimentele se vor înmulți.

Aroganță (credință falsă)

Ai văzut un loc liber în parcare și ai decis să te parchezi acolo, dar ți-a luat-o cineva pe dinainte? De ce se întămplă așa? Parcă aveai încredere…

Totul vine de la aroganță. Te așteptai că îți va ieși și n-a fost să fie. Între intenție și acțiune nu trebuie să fie nicio secundă. Cele două trebuie să se contopească într-un singur impuls.

Atenție la gânduri

Încearcă să le controlezi și să le dai o formă. Sunt importante gândurile care sunt susținute de fapte. Atunci când există această consecvență, obții ceea ce ți-ai pus în gând.