De văzut neapărat: 6 locuri de pe planetă, care îți vor tăia respirația

Pe planeta noastră sunt multe locuri minunate la văzul cărora poți rămâne fără grai. Peisaje fermecătoare, cascade impresionante și plaje cum nu ți-ai fi imaginat… Lumea e atât de frumoasă că e păcat să nu vezi măcar partea cea mai bună a ei. Iată o selecție de locuri turistice, pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

1. Playa de Gulpiyuri ( Aturias, Spania) – una dintre cele mai mici plaje din lume

Este o plajă care se umple cu apă numai în timpul fluxului. În trecut această bucată de plajă făcea parte din mare, însă după prăbușirea peretelui muntos a rămas izolată.

2. Parcul Gorbea se află la fel în Spania și pare a fi rupt din basme

Această rezevație include o pădure impresionantă de fagi, numită Hayedo de Otzarreta. Băștinașii mai numesc acest loc „pădurea mistică a Spaniei”.

3. Insula Thassos, Grecia – locul care o să te impresioneze la culme

Este o insulă mică din Marea Egee, cu multe plaje ( peste 50), una mai frumoasă ca alta. Aceasta este o destinație preferată a europenilor și mai este numită „insula de smarald” datorită pădurilor bogate. Aici găsești multă vegetație, mare și munte. Ce poți să vrei mai mult de atât?

4. Playa de Covachos (Cantabria, Spania)

Este o zonă aproape neatinsă de turiști, din cauza vremii instabile, dar cu diverse atracții. Aici pot fi găsite mai multe peșteri preistorice și o plajă deosebită.

5. Plaja ascunsă de pe insulele Marieta, Mexic

Este unul dintre cele mai pitorești locuri din lume. Playa del Amor sau Plaja Ascunsă este o structură insulară sub formă de gaură, care a rezultat în urma unor bombardamente de testare.

6. Grotele din Tolantongo (Mexic)

Acesta este un parc natural format dintr-o mulțime de grote cu apă termală. Locul este un adevărat colț de rai pentru cei care vor senzații de neuitat.