De ce soarta îi pedepsește pe unii oameni, iar pe alții nu? Conceptul „Punctul Zero”

Adesea, putem observa cum o persoană aparent bună pierde tot ce a avut și se află într-o situație dificilă.

Fiind în fața unei astfel de situații, omul încearcă să găsească motivul și își adresează diverse întrebări: „De ce? De ce mi se întâmplă mie asta?”. Apoi începe să gândească cum poate face față situației.

În acest articol, poți afla răspunsurile la aceste întrebări, precum și să înțelegi cum să te simți din nou o persoană fericită și norocoasă. Un astfel de concept precum „Punctul Zero” în dezvoltarea spirituală va fi luat în considerare.

Ce este „Punctul Zero”?

În procesul de dezvoltare a Sufletului apare întotdeauna o criză, un moment de tranziție. Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană își pierde viața anterioară și încă nu înțelege cum să înceapă una nouă.

Pildă:

„Odată, doi băieți au vrut să devină înțelepți și au decis să găsească un învățător care să-i ajute. Pe drum, ei s-au rugat pentru purificarea sufletului și trupului și să se pregătească pentru ritualul misterios. După ce au aflat că cel mai mare Învățător locuiește într-un anumit oraș, au mers imediat la el. Casa era cu adevărat magnifică și luxoasă: un gard auriu, plante verzi și trandafiri. Toate acestea i-au uimit pe tineri, nu se așteptau la un asemenea lux. Totuși, au decis să rămână cu pelerinii care vor să obțină înțelepciune.

Spre sfârșitul zilei, de ei s-a apropiat Guru (maestru spiritual), îmbrăcat în haine luxoase de mătase. S-a așezat pe tron ​​zâmbind și a început să-și împărtășească înțelepciunea. Tinerii, după ce au simțit o disonanță interioară, au fugit de la Învățător foarte supărați.

La marginea orașului, au observat casa Sihastrului, care era îmbrăcat în haine murdare, rupte, cu un miros neplăcut, dar în ochii căruia era o sclipire și pace. Tinerii au fost încântați: „Mare Învățător, în sfârșit te-am găsit, spune-ne înțelepciunile tale. Am vizitat un alt Înțelept, dar nu ne-a plăcut de el.” „Desigur, el nu este ca mine”, a răspuns bătrânul cu tristețe. „Bunurile materiale nu mai au putere asupra lui, ci au asupra mea”. S-a așezat și a plâns cu amărăciune.”

Personalitatea constă din „Eul Inferior” plus „Sinele Superior”.

De-a lungul vieții, o persoană se dezvoltă fizic și mental. În primul rând, învață să mănânce, să vorbească, să meargă, apoi începe să interacționeze cu societatea și lumea, iar în cele din urmă devine o persoană puternică, rezistentă și independentă.

În filosofie, o persoană nu are doar un „Eu Inferior”, adică un corp, suflet și ego, care se dezvoltă din nou cu fiecare renaștere. El are, de asemenea, un „Eu Superior”, adică scopul său, spiritul său, care rămâne cu o persoană în timpul renașterii.

Cu alte cuvinte, atitudinea față de lume se schimbă. Aceasta este o dezvoltare spirituală la care o persoană nici măcar nu se gândește. Această creștere este de obicei împărțită în niveluri, care au un test propriu.

7 niveluri principale de dezvoltare spirituală

1. Nivel roșu – supraviețuire.

În această etapă, o persoană învață abilitățile de supraviețuire, se adaptează la societate și încearcă să se obișnuiască cu ea.

2. Nivel portocaliu – curiozitate.

Aici o persoană încearcă să cunoască lumea, să găsească o activitate interesantă pentru sine și să ocupe o anumită nișă.

3. Nivel galben – putere.

La acest nivel, o persoană își evaluează capacitățile și influența asupra lumii din jurul său.

4. Nivel verde – acceptare.

Puțini oameni pot atinge acest nivel de înțelepciune și cunoaștere a vieții.

5. Nivel albastru deschis – cunoașterea lumii cu voință divină.

Doar câțiva pot ajunge la această etapă de dezvoltare spirituală.

6. Nivel albastru închis – capacitatea de a controla energia Universului.

7. Nivel violet – transformare la scară universală. Capacitatea de a controla mintea oamenilor.

Cum să-ți găsești locul în Univers?

Mulți oameni ajung la nivelul roșu sau portocaliu și dezvoltarea se oprește. La aceste niveluri se dezvoltă propriul ego și doar o mică parte visează să ajungă la nivelul verde.

Pentru a face acest lucru, trebuie să treci prin câștigarea unor poziții în societate și apoi prin suferință și pierderea tuturor binecuvântărilor, adică trebuie să treci prin „Punctul Zero”.

Semnul de apropiere de „Punctul Zero”

Dacă o persoană are o carieră de succes, o viață personală acceptabilă, dar nu simte fericire, atunci acesta este un semn de pregătire pentru nivelul verde. Ego-ul ferm stabilit începe treptat să părăsească personalitatea.

Semnul apariției „Punctului Zero”

Sentimentul că a sosit punctul de cotitură vine atunci când o persoană începe să piardă ceea ce prețuiește cel mai mult. Pentru fiecare persoană acestea sunt pierderi diferite. De exemplu, unora le este frică să nu piardă puterea și banii, alții iubirea, iar altcineva sănătatea.

Astfel, viața încearcă să scape oamenii de frici, să-i învețe să aibă încredere și să nu urmeze idealuri false. Aceasta este apropierea Sufletului de Dumnezeu.

Trecerea la un nou nivel este întotdeauna însoțită de durere și suferință, dar apoi vine pacea. Chiar și un bebeluș cade și se lovește de un milion de ori înainte de a învăța să meargă.

Toată lumea este destinată să treacă prin „Punctul Zero”?

Punctul de cotitură este trecut doar de Sufletele străvechi, care au renăscut de multe ori și pentru ele trecerea la nivelul verde este deja planificată, iar un Suflet tânăr poate fi nevoit să treacă prin „Punctul Zero” în viața următoare. Prin urmare, soarta „pedepsește” pe unii oameni, în timp ce alții trăiesc de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, fără prea multe dificultăți.

Se întâmplă ca un Suflet străvechi să se blocheze la primele niveluri, să nu treacă lecțiile vieții și să degradeze spiritual, iar uneori o persoană poate trece la un nou nivel fără a trece prin „Punctul Zero” dacă acceptă și are încredere în Univers.

Dacă „Punctul Zero” se apropie, este posibil să fie evitat?

Din păcate acest lucru nu este posibil. Indiferent dacă o persoană dorește sau nu, punctul de cotitură va veni totuși. Fiecare va avea parte de propriile încercări, dar nu la toți le va fi greu să treacă prin ele.

Ce îl așteaptă pe om după un punct de cotitură?

În cele din urmă, un om este eliberat de indicatorii ego-ului, cum ar fi banii, statutul sau aspectul. El acceptă și înțelege lumea așa cum este și trăiește în armonie cu ea. Nu are nevoie să critice, să evalueze sau să salveze alți oameni.

Pentru a înțelege nivelul de dezvoltare al Sufletului, trebuie să te uiți la reacția unei persoane după ce i-ai spus despre pildă. Proprietarul nivelului roșu va spune că este o prostie, cel al nivelului portocaliu va fi interesat, cel al nivelului galben va încerca să contrazică, iar cel de la nivelul verde va fi de acord cu ea.