De ce să te rogi la Dumnezeu dacă El și așa știe totul?

Oamenii au nevoie constant de ceva. Problema este că uneori ei nu știu ce să-i ceară lui Dumnezeu. Unii au nevoie de lucruri vitale, în timp ce alții vor să aibă cât mai multe și deodată. Dar oricâte haine și jucării are copilul, se obișnuiește repede cu ele. După trei zile, nu mai este interesat de lucruri noi.

Astfel se întâmplă și la adulți. Dorințele lor se referă uneori la achiziții foarte scumpe. De exemplu, fiecare tânără familie visează să locuiască în propriul apartament. Nu există limită pentru fericirea lor atunci când un vis prețuit devine realitate. Dar trece o lună și noua proprietate nu mai provoacă emoții deosebite.

Chiar și cea mai luxoasă și scumpă mașină mulțumește proprietarul doar pentru prima dată. Este greu să surprinzi oamenii bogați. Valorile materiale pentru ei devin în cele din urmă lipsite de importanță. Ei trebuie să caute alte mijloace pentru a obține emoții pozitive.

Dar nici măcar o astfel de dorință nu oferă plăcere pentru mult timp. Din acest motiv, unii oameni bogați și puternici se îndreaptă spre extremă. Vor să obțină emoții strălucitoare și de neuitat. Uneori, astfel de experimente se termină tragic.

Oamenii obișnuiți din clasa de mijloc visează la o vacanță simplă în sud și la prosperitate materială. Vor să-și îngrijească copiii și să le dea tot ce au nevoie, dar nu au ocazia să cumpere jucării scumpe. Mașinile premium nu sunt pentru ei.

Dar există oameni care cu greu își găsesc capacitățile. Vor să aibă destui bani cel puțin pentru nevoile de zi cu zi. Unele segmente ale populației nici măcar nu au suficienți bani pentru alimente.

Sunt bucuroși să primească orice sprijin de la prieteni și rude. Nici măcar nu se gândesc să meargă în sud, iar copiii adesea nu au haine și încălțăminte.

Și cât de grea este viața pentru persoanele cu dizabilități. Ei visează doar la sănătate deplină. Cineva nu apreciază nici vederea sau auzul lor excelent. Și pentru unii, acesta este cel mai de dorit lucru din lume. Și niciun ban nu poate cumpăra dragoste, fidelitate sau prietenie. Oamenii sunt absorbiți de bunurile materiale mai mult decât de cele spirituale.

Desigur, Domnul veghează asupra oamenilor, îi ajută și încearcă să-i îndrepte pe calea adevărului. Dar El nu obligă pe nimeni să vină la El și să trăiască ca un creștin.

Este important pentru El ca o persoană să facă o alegere pentru sine. Oamenii trebuie să înțeleagă ce acțiuni sunt considerate rele și care sunt bune.

Și aceasta este doar alegerea lor despre ce să facă. În același timp, este necesar să îi ajutăm pe cei care așteaptă și sprijin și ajutor. La urma urmei, câteodată nimeni nu-și amintește de ele.

O poveste foarte interesantă și înțeleaptă spune despre o conversație între doi vecini. Interlocutorii au vorbit despre Dumnezeu și puterea lui. În același timp, unul dintre ei nu a înțeles de ce o persoană trebuie neapărat să se roage și să-și exprime nevoile.

El credea că Domnul știa și înțelegea totul. El poate vedea de ce au nevoie oamenii, așa că de ce ei ar trebui să se roage? Iar al doilea interlocutor a fost un înțelept. El a răspuns la această întrebare pe scurt și clar:

Dumnezeu știe exact de ce ai nevoie, dar știi și tu acest lucru?

Mulți bătrâni trăiesc în aziluri de bătrâni și visează la îngrijirea și afecțiunea umană. Copiii abandonați din orfelinate se gândesc și ei la asta. Toți au nevoie de sprijin și înțelegere din partea altor oameni.