De ce pisicile „maidaneze” sunt mai bune decât cele de rasă pură?

Atunci când vrei un patruped, mereu te întrebi dacă face să investești bani pentru a-ți lua un câine sau o pisică de rasă pură sau mai bine alegi un maidanez. Unii oameni preferă animalele de rasă pură, care au și un pașaport ce demonstrează acest lucru, iar alții le acordă atenție acelor animalelor care se nasc în stradă. Care sunt diferențele dintre pisicile de rasă și cele „maidaneze”, vedeți mai jos.

Avantajele pisicilor „maidaneze” sau de „rasă comună”

Experții spun că aceste pisici au avantajele lor. De exemplu, acestea trăiesc în medie 18-20 de ani, în timp ce cele de rasă pură nu ajung la 15 ani. Totuși pisicile simple trăiesc mult doar dacă sunt îngrijite corespunzător, lăsate în stradă durata de viață a acestora se micșorează. Pisicile de „rasă comună” sunt mai puternice, pot supraviețui într-o situație extremă și se pot adapta rapid la orice condiții, acestea mai ușor se tratează dacă se îmbolnăvesc, iar uneori nu au nevoie nici de medicamente sau medic veterinar.

Acest fapt are și o explicație. Animalele maidaneze, care de multe ori au fost luate din stradă sau încă trăiesc acolo, nu ar fi supraviețuit dacă ar fi bolnăvicioase.

Pisicile de rasă pură – avantaje și dezavantaje

Pisicile de rasă pură sunt expuse la boli ereditare. Acestea pot chiar suferi de boli, care mult timp au fost considerate a fi unice pentru oameni: obezitate, diabet, oncologie și altele. În plus, pisicile de rasă pot transmite urmașilor boli care sunt caracteristice unei rase anume.

Dacă o rasă de pisici a fost obținută artificial, atunci situația se complică. Acestea necesită o îngrijire constantă. De exemplu, pisicile persane trebuie pieptănate cu atenție, astfel încât să nu-și înghită firile de păr, dacă fac acest lucru, se pot îmbolnăvi.

Avantajul pisicilor nobile este că chiar de mici nu pot fi încurcate cu cele maidaneze. În plus, acesta se vede de mic dacă este sănătos, dar în cazul unui animal sălbatic, acest lucru este imposibil de prevăzut.