De ce oamenii răspândesc zvonuri?: Răspuns sincer oferit de un om înțelept

De ce oamenii din întreaga lume răspândesc zvonuri? Este chiar atât de convenabil să știi absolut totul despre toată lumea? De ce oamenii au decis brusc că au dreptul să spună lucruri care nu sunt adevărate unul despre celălalt? Din păcate așa este lumea modernă – violentă, ciudată și plină de bârfe.

Desigur, nu îți dorești să fie așa, dar ce poți face? Nimeni nu va putea schimba nimic. Cu toții suntem nevoiți să trăim într-o astfel de lume, când despre toți oamenii se spun lucruri absolut deloc plăcute. Ce să faci într-o astfel de situație?

Să iai totul la inimă sau să nu acorzi importanță multor bârfe? Și în genere, de ce oamenii răspândesc zvonuri? Într-atât de plictisitor trăiesc unii încât au hotărât că trebuie să bârfească? Sau poate că acești oameni pur și simplu nu știu să aibă o altă ocupație decât să răspândească zvonuri?

Fii atent la cei care bârfesc în mod constant. Urmărește-le cu atenție comportamentul. Pentru astfel de oameni, este puțin probabil să se întâmple ceva interesant în viață care să te surprindă și să te șocheze.

De aceea, pentru a atrage atenție asupra lor, acești oameni vorbesc adesea despre ceilalți. Totul constă în faptul că în viața lor nu există o scânteie, treburile lor zilnice sunt epuizate pe subiectul de interes – ei înșiși s-au plictisit rău de tot.

Și singura lor cale de ieșire din rețelele plictiselii complete, este să discute despre alții. Iată și răspunsul de ce oamenii bârfesc. Să știi că nu de la o viață bună se întâmplă toate astea.

Nu este întotdeauna posibil ca o persoană să obțină succes. Se mai întâmplă să obțină și eșecuri, ori de câte ori nu ar încerca să facă tot posibilul să-i reușească.

De îndată ce o persoană începe să înțeleagă că nu va putea crea ceva magic, începe să privească în jur, cum funcționează lucrurile pentru alți oameni. Atunci când își “bagă nasul” în treburile altora, nu face decât să înțeleagă că la alții este chiar mai interesant, mai bine, cumva complet diferit. Se interesează de toate acestea, pentru că viața sa nu îi mai este atât de dragă. Iată un alt argument pentru care oamenii încep brusc să bârfească.

Când ceva nu îți reușește, este mai bine să încerci de multe ori până obții rezultatul dorit. Dar să te concentrezi asupra altor oameni invidiind pentru ceea ce au obținut, și povestind ici și colo despre faptele lor – nu este deloc bine.

Și din moment ce nu există nicio oportunitate / nicio dorință de a explica de ce totul în viața lor este prea rău, atunci nu pot face nimic mai inteligent decât să bârfească despre altcineva. Ce să faci într-o astfel de situație? Să nu acorzi atenție. Aceasta va fi cea mai sigură și mai inteligentă decizie decât să te uiți constant în jur cine și ce a spus despre tine.

Crede-mă, nici ție nu îți va plăcea în mod deosebit dacă se spun lucruri neplăcute despre tine. Un om înțelept a fost întrebat odată de ce, în opinia sa, oamenii răspândesc zvonuri. La care acesta nu s-a gândit mult și a răspuns:

“Oamenii încep să răspândească zvonuri atunci când nu știu cum altfel să explice de ce alți oameni obțin succes, iar ei nu.”

Aici mai poate fi vorba și de invidie, lipsă de satisfacție față de propria viață, dorința constantă de a fi mai bun și multe altele. Așa încep să apară bârfele, care ulterior nu duc la nimic bun, ci doar agravează situația dintre oameni.