De ce oamenii aduc nefericire altora? Gisele Bündchen a oferit un răspuns înțelept

Amintește-ți de tine când ești într-o dispoziție bună, ai energie și totul merge bine în viață. Dar ce simți față de societate, fiind într-o asemenea stare de spirit? Fii de acord că ești gata să îmbrățișezi întreaga lume, doar pentru a putea să împarți bucuria ta cu ea.

În general, atunci când o persoană este cu adevărat fericită, atunci nu poate fi supărată pe cineva, nu poate manifesta agresivitate sau nu se poate descuraja, iar zâmbetul de pe față este prea sincer pentru a fi fals.

Acum amintește-ți cum devii atunci când îți este greu și nu ai dorința de a face nimic. Ești gata să strigi la lumea întreagă, doar ca toți să te lase în pace. De ce reiese că multe depind de starea de spirit și de noroc în viață? De ce aduc oamenii nefericire și o dispoziție proastă altora atunci când ei însăși sunt într-o dispoziție proastă și nefericiți?

Fericirea este o stare foarte fragilă care nu trebuie să fie jignită, iar mulți oameni nu au învățat cum să o mențină și să o protejeze. Li se pare că o astfel de stare vine și pleacă, precum și că nu este nevoie să lupți pentru ea.

Au ei dreptate? Parțial da. De exemplu, există o logică în faptul că fericirea s-ar putea să nu vină niciodată, indiferent cât de mult încearcă o persoană să o „cheme” în viața sa. Deci, atunci când o persoană nu experimentează fericirea, se simte ca o creatură cu mintea îngustă, chiar absolut lipsită de valoare și inutilă.

Sentimentul că ești o persoană nefericită se dublează dacă te învinovățești pentru asta de fiecare dată, însă nu trebuie să faci asta, pentru că se poate “trezi” o depresie în tine, ceea ce îți poate strica foarte mult viața.

Acei oameni care sunt cu adevărat fericiți sunt gata să arate această stare. Nici nu trebuie să fie întrebați despre cum se simt, deoarece pe chipul lor deja vor fi scrise multe.

Se vor simți atât de bine în interior încât va părea că până și aura din jurul lor este specială. Lângă astfel de oameni, ai dori să te afli cât mai mult timp posibil, iar secretul se află în darul lor incredibil de a-i învălui pe alții cu propria lor fericire.

Un zâmbet, căldură în comunicare, gânduri interesante, o expresie facială blândă, complimente sincere pentru ceilalți, ajutor și susținere – toate acestea sugerează că o persoană este cu adevărat fericită.

Fie ca în viața ta mereu să poți împărtăși doar lucruri bune cu oamenii, iar dacă brusc te vei simți rău, atunci vei începe să-ți controlezi emoțiile și nu vei arunca nenorocirea pe alții.

Ce grozav ar fi dacă oamenii care nu simt fericirea nu ar răspândi emoții negative altora și ce bine ar fi dacă cei care se bucură de viață ar putea direcționa puțină energie pozitivă către cei din jur.

Gisele Bundchen, a oferit odată tuturor un sfat atât de modest, dar foarte înțelept și practic:

“Când ești fericit, împarți fericirea cu ceilalți. Când nu te iubești și nu te simți fericit, ești incapabil să împărtășești altceva în afară de nefericire.”