De ce mulți oameni au mintea îngustă din cauza ignoranței lor?: O înțelepciune orientală ingenioasă

Îți corectezi greșelile acordându-le atenție? Sau lași totul așa cum este, crezând că nu mai contează? De ce adesea nu reușim să observăm cât de mici și înguști la minte devenim? Cu siguranță, multe depind de starea de spirit și de rezerva de forțe.

Dacă nu știi să gândești și să raționezi sobru, atunci este puțin probabil să vezi altceva în afară de mâinile tale. În viață, este important să observi totul: chiar și ceea ce este în jurul tău. Și dacă crezi că doar tu ești în centrul Universului, atunci te înșeli amarnic, pentru că lumea nu se învârte doar în jurul tău.

Nu trebuie să te gândești că soarta se concentrează doar pe tine, ea este plină de exact aceiași oameni ca tine. Deci, de ce sunt oamenii atât de neatenți față de ei înșiși? De ce se întâmplă ca din cauza propriei noastre ignoranțe să pierdem cel mai important lucru din viață?

Să începem cu faptul că oamenii sunt obișnuiți că toată lumea le datorează totul. Această poziție este foarte convenabilă, pentru că odată ce am făcut bine unei persoane – stăm și așteptăm, cu mâinile încrucișate, că vom primi ca răspuns de două ori mai mult.

Dar asta nu se întâmplă. Și iată prima concluzie: ar trebui să acorzi mereu atenție la ceea ce este în jurul tău, dar nu să ignori sau să te concentrezi doar pe tine, ca centru al acestei planete.

Un alt punct important este lipsa de concentrare și de atenție față de viața ta. Când totul este ușor și simplu, este puțin probabil ca o persoană să fie focusată asupra vieții sale personale.

Și de ce să o faci? Doar totul este atât de bine, de ce ar trebui să îți analizezi acțiunile? Dar aceasta este o greșeală, pentru că lipsește disciplina pentru sine.

Este important să te uiți mereu mai profund. Este important să privești chiar și la ceea ce este greu de văzut. Încearcă să asculți și să separi ceea ce este important de ceea ce este inutil.

Există o înțelepciune orientală ingenioasă, care ne spune despre faptul că propria noastră umbră ne încetinește și nu ne permite să privim lucrurile mai larg. Este vorba despre faptul că noi înșine suntem de vină de ignoranța noastră:

„Dacă un om stă cu spatele la soare, el își va vedea doar umbra.”

Fii de acord, dacă nu te uiți înapoi, atunci nu vei vedea soarele. Deci, poate ar trebui să te întorci și să vezi ce altceva în afară de tine mai este în această lume? Privind umbra, poate părea că nu mai există altceva decât ea.

Dar nu este așa. Umbra are o proprietate – de a confunda. Doar distrage atenția și te atrage spre ea. Învinge-te și încearcă să nu-i dai atenție și atunci vei vedea ceva mai mult decât o siluetă a propriului tău corp.