De ce doarme pisica pe om: ce semnifică pozițiile ei și locul ales?

Când pisica urcă pe genunchi sau se culcă alături, ea își arată atitudinea și afecțiunea. Când pisica doarme în patul stăpânului, ea îl folosește ca un loc cald, cu un miros familiar. Pisica se simte mai calm când simte apropierea proprietarului său și, în același timp, este sigură că ea controlează persoana în felul acesta.

Conform unei alte teorii, pisica doarme pe o om sau pe lucrurile lui pentru a absorbi energia negativă și a-l salva de durere. Acest animal simte locurile vulnerabile și se așează pe acea parte a corpului unde se simte durerea și febra e mare.

Pisica și omul

Pentru pisici, este important să participe în viața proprietarului și să fie parte a evenimentelor. Așezându-se în locul unei persoane, pe haine sau sărindu-i în brațe, se simt în toiul evenimentelor și, cu ajutorul mirosului, primesc informații suplimentare. Când pisica se freacă de o persoană și de lucrurile sale, ea își lasă mirosul și o acceptă ca pe un membru al haitei ei. Mai ales dacă pisoiul a fost înțărcat devreme, el percepe persoana drept mamă. Pisica se îngrijorează și dacă simte o problemă în corpul stăpânului, se așează pe punctul slab, împărtășind energia lui vindecătoare. Din motive necunoscute, pisicii nu îi place să doarmă în patul său, ci în patul stăpânului sau într-un fotoliu. Femeile însărcinate se tem când animalul stă pe burta lor, de fapt, acesta doar vrea să stea lângă un loc cald.

Comportamentul animalului de companie:

Dacă pisicul s-a obișnuit să doarmă în patul proprietarului, acest comportament devine un obicei prost pentru el. Este dificil să-l dezveți să mai facă asta. După ce devine adult și independent, pisicul se simte în continuare vulnerabilă în timpul somnului. Și din moment ce își petrece majoritatea timpului dormind, mirosul proprietarului îl calmează și îi oferă un sentiment de securitate. Omul este de multe ori mai mare decât animalul său de companie, iar animalul se simte încrezător și invulnerabil sub protecția sa. Atunci când se stabilește pe un fotoliu sau pe o canapea, animalul simte emoții similare, deoarece și acestea păstrează mirosul omului.

Există și o explicație științifică pentru care pisica se așează în anumite locuri pe corpul proprietarului. Căutând cel mai cald loc, pisica îl găsește acolo unde este febră, iar boala începe întotdeauna cu inflamație și febră în partea bolnavă a corpului și în țesuturile apropiate. Unii proprietari de pisici au observat că, după ce pisica doarme în patul său, noaptea, se simt mult mai bine. Ei sunt siguri că animalul i-a vindecat sau le-au preluat slăbiciunea.

Există și o explicație logică:

Pisica are efect placebo sau de zooterapie. Organele nesănătoase atrag pisica cu căldura lor și, prin urmare, îi place să doarmă în cea mai caldă parte a corpului uman.

Locurile preferate ale pisicii:

Pentru pisicile cărora nu le place să fie mângâiate și atinse, smnul în patul proprietarilor are un înțeles egoist prin care animalele se afirmă. Mai mult decât atât, lor le place să se culce:

-pe piept;

-pe spate;

-lângă cap.

Simboluri populare

În popor se spune că unde doarme pisica, acolo doare.