Cuvintele spuse la timp pot schimba destine. 23 de exemple, cară vă vor uimi

Deși există multe modalități de a motiva și de a inspira o persoană, nu este nimic mai efectiv decât o vorbă, o glumă sau un banc bun spus la timp. Am ales câteva citate, care s-au dovedit a fi atât de puternice, încât au schimbat viața unor oameni.

1.„Când aveam 38 de ani, voiam, dar nu îndrăzneam să fac un curs în radiografie. I-am spus unui prieten despre îndoielile mele: „Sunt prea bătrân ca să învăț – voi avea 40 de ani când o să primesc diplomă”, iar el mi-a răspuns: „Dacă nu vei face asta, oricum vei împlini 40 de ani, eu am aproape 60 și după acest curs mi s-a schimbat viața spre bine.”

2.„Când mama mea era pe patul de moarte, un prieten mi-a spus: „Vei avea toată viața înainte, ca să suferi, nu face acest lucru față de ea.”

3. „Nu fi agresiv cu câinele tău, el este cu tine doar o perioadă mică în viața ta, tu însă ești toată viața lui.”

4.„Aveam 13 ani, când încercam să o învăț pe sora mea de 6 ani să se scufunde. Eram cu ea la o piscină publică, iar o femeie de 75 de ani înota în apropiere. Când sora mea a strigat că îi este frică să se scufunde, bătrâna i-a spus: „Teme-te, dar fă acest lucru”. Asta a fost în urmă cu 35 de ani, dar nu voi uita niciodată. Secretul în tot ceea ce facem este că nu trebuie să alungăm frica, dar să trecem peste ea.”

5.„Într-o zi am întâlnit un bărbat, care stătea în scaun cu rotile. El mi-a povestit cum a fost întrebat dacă nu îi este dificil să se limiteze la acest scaun. Răspunsul lui a fost uimitor: „ Pe mine nu mă limitează scaunul cu rotile, dar îmi oferă libertate. Dacă nu ar fi acesta, aș fi nevoit să stau doar culcat pe pat și să nu ies niciodată din casă.”

6.„Când i-am spus primei iubire că ne despărțim, deoarece nu este o persoană potrivită pentru mine. Fără o pauză, ea a spus: „Toată lumea caută persoana potrivită și nimeni nu încearcă să fie persoana potrivită.”

7.„Anul viitor, îți va părea rău de ceea ce nu ai început azi”.

8.”Când am primit într-o perioadă scurtă de timp mai multe refuzuri la colegiu, tatăl meu, care era scriitor, mi-a spus: „Universitatea din Stanford m-a refuzat de trei ori, dar acum cărțile mele sunt în biblioteca lor.”

9.„Când un copil de 5 ani a murit din cauza tatălui său, eu am zis că niciodată nu voi vrea să am copii, iar tatăl meu mi-a zis: „Chiar și un minut cu tine în viața mea merită durerea pe care aș simți dacă ai muri.”

10.„Toată lumea pe care o întâlnești, știe ce îți lipsește”. Acest lucru mi l-a spus bunicul și atunci am înțeles că oamenii se implică prea des în viața altora.

11.„Când eram mic am stricat aparatul de făcut cafea în timp ce voiam să-l spăl. Deși îmi era frică de reacția tatălui, el calm mi-a spus: „Când lucrezi, se mai întâmplă astfel de accidente, este ceva normal. Poate greșești, dar cel puțin încerci să faci ceva.”

12.„Amintiți-vă un moment când v-ați simțit confuz. Ușor, nu?Acum gândiți-vă cum se simte altcineva când este confuz. Complicat? De asta eu nu mă gândesc ce cred alții când eu sunt confuz, oricum ei nu mă vor înțelege”.

13.„Eu sunt cea mai mare dintre cei trei copii ai familiei noastre. Într-o zi, când mă contram cu tată meu, el mi-a spus: „Orice decizie pe care o vei lua în această casă, o vei lua pentru trei oameni. Mai întâi pentru tine, apoi fratele tău va proceda la fel, iar sora voastră va face același lucru. Acum înțelegi cât este de important să fii sora mai mare?.”

14.„Oamenii nu-și vor aminti cuvintele pe care le-ați spus, dar ce au simțit în acele momente.”

15.„Educația este costisitoare, dar nu este nimic mai scump decât educația.”

16.„La fiecare serviciu va fi ceva de ce nu veți fi mulțumit. Secretul este să-ți găsești un loc de muncă, încât ceea ce îți place să compenseze toate momentele rele.”

17.„Un adult poate avea dreptate fără ca să demonstreze că cealaltă persoană se înșeală.”

18.„Din punctul de vedere al dragostei și romantismului, adevărul este că singura persoană pe care o cunoști cu adevărat și cu care îți vei petrece cu siguranță restul vieții ești tu. Oricine altceva nu îți garantează acest lucru, oricât de tare crezi în iubire adevărată.”

19.”Suntem cu toții obosiți, toți vrem să stăm pe canapea în fața televizorului. „Dar asta nu este viață”, mi-a spus un prieten. De atunci, viața mea este mult mai bună.”

20.„Dacă vă este frică să faceți ceva, pentru că oamenii vă vor condamna, credeți-mă, peste un an, ei nici nu-și vor mai aminte de acest lucru.”

21.„Depresia de fapt este o imagine a gândirii raționale.”

22.„Când suntem la fund, suntem cu adevărat pregătiți pentru cele mai importante schimbări.” Această expresie m-a ajutat să trec peste pierderea locului de muncă.

23.„Căsnicia noastră este departe de a fi perfectă. Deși ne certăm și vorbim des în contradictoriu, soțul meu mi-a spus un lucru, pe care nu-l voi uita niciodată: „Nu tu ești împotriva mea sau eu împotriva ta. Tu și cu mine suntem împotriva acestei probleme. Suntem o echipă.”