Cum să nu-ți mai interiorizezi problemele. Citește această pildă înțeleaptă!

Adesea, oamenii singuri își creează probleme și singuri le rezolvă.

De exemplu, problema este excesul de greutate. Te-ai privit în oglindă și ai văzut că aici trebuie schimbat ceva sau să trăiești cu o problemă. Începi să slăbești, faci sport și acum totul este hotărât. Acesta este un exemplu ilustrativ și cel mai simplu. Fiecare dintre noi este capabil să facă față tuturor dificultăților vieții.

Din copilărie am fost învățați să împărțim viața în două moduri: bine și rău. Dacă ai luat nota 10 la școală, e bine. Dacă un patru, e rău. Cu această abordare se formează o opinie evaluativă. La maturitate, continuăm să împărțim totul în bine și rău. În cursul unor astfel de gânduri, uităm de realitate, pentru că suntem mai preocupați de ceea ce vor spune alții despre noi.

Atâta timp cât încerci să faci pe plac cuiva, timpul trece neobservat. Viața este dată pentru a o trăi așa cum îți place. În același timp, mintea trebuie să fie în pace și liniște.

Desigur, ușor de spus, greu de făcut. Când citești toate acestea, totul pare atât de de simplu. Dar, de fapt, este exact opusul.

“Nu este clar de unde să încep, de unde să văd primul progres, cum să înțeleg dacă merg în direcția corectă?”

Întrebări similare apar din același motiv, din cauza opiniei evaluative. Trebuie să te bazezi doar pe opinia și viziunea ta. În același timp, ai întotdeauna o alegere independentă pe care o faci doar tu.

Problemele și circumstanțele neprevăzute ne blochează și par să ne împiedice să mergem mai departe. Inacțiunea este întotdeauna mult mai rea decât orice acțiune. De aceea nu ar trebui să te oprești niciodată și să renunți.

Când vorbim despre problemele vieții, merită să acordăm atenție acceptării lor. Cum să treci peste ele mai repede și mai ușor? Aici nu există niciun secret magic. Totul se află la suprafață. Amploarea problemei depinde de percepția ta.

Dacă tratezi totul cu simplitate și ușurință, atunci nu vor fi dificultăți în viața ta. Vei uita de ele în câteva minute.

Nu poți ține mereu problemele în interiorul tău, deoarece la urma urmei, te vor consuma. Timpul optim este de câteva minute, nu mai mult.

Gânduri profunde despre esența problemelor

Profesorul a luat în mână un pahar cu apă, a întins-o în față sa și i-a întrebat pe elevii săi:

— Cum credeți, cât cântărește paharul acesta?

Auditoriul a început să se șoptească…

— Vreo 200 de grame! Nu, 300 de grame, probabil! Sau chiar 500! – s-au auzit răspunsurile.

— Da, într-adevăr, nu pot să știu exact, până ce nu-l cântăresc. Dar la moment nu mă interesează greutatea exactă. Mă interesează ce se va întâmpla, dacă voi ține paharul așa pentru câteva minute?

— Nimic!

— Într-adevăr, nimic rău nu se va întâmpla, a răspuns profesorul.

— Și ce va fi dacă voi ține acest pahar în mâna întinsă, de exemplu, două ore?

— Mâna va începe să vă doară.

— Și dacă o să-l țin o zi întreagă?

— Mâna va amorți, veți avea o tulburare musculară puternică și paralizie. Poate chiar va trebui să mergeți la spital, a spus unul dintre studenți.

— Cum credeți, greutatea paharului se va schimba de la faptul ca l-am ținut o zi întreagă?

— Nu! –au răspuns studenții dezorientați.

— Și ce trebuie să fac pentru a schimba situația?

— Pur și simplu să puneți paharul pe masă! – a răspuns un student.

— Exact! – a răspuns profesorul bucuros.

— Astfel stau lucrurile cu toate situațiile și problemele din viață. Gândește-te la o problemă câteva minute și va ea fi alături de tine. Gândește-te la ea pentru mai multe ore, și ea va începe să te mănânce.

Dacă te vei gândi la ea toată ziua, te va paraliza. Poți să te gândești despre o problemă, dar de obicei asta nu rezolvă nimic. ”Greutatea” ei nu se va micșora. Pentru a face fața problemei trebuie să acționezi. Rezolv-o sau las-o într-o parte. Nu are nici un sens să porți pe suflet pietre grele, care te paralizează.