Cum să îngrijești de plantele agățătoare: 15 idei pentru a crea un suport de grădină perfect!

Odată cu venirea sezonului cald, problema aranjării plantelor și paturilor de flori devine din ce în ce mai relevantă. Dacă pentru culturile obișnuite este suficient să pregătești solul, atunci pentru cele agățătoare și înalte e cazul să ai grijă și de amenajarea unui suport. O plasă specială pentru agățare este importantă atât pentru vița de vie, cât și pentru castraveți sau dovlecei.

Dovleacul decorativ, leguminoasele, diverse flori cățărătoare – toate acestea pot deveni mândria proprietarilor și, în același timp, un decor special al grădinii lor. Scări vechi, rame, paleți, bucăți de plasă, nuiele, undițe de pescuit – aceasta este pe departe lista completă a materialelor care pot fi utilizate pentru construcția suporturilor. Ele pot fi diferite ca aspect și funcționalitate.

Drepte, înclinate sau arcuite, toate sunt create în dependență de modul de creștere și îngrijire a anumitei culturi. Există o mulțime de idei pe care le poți implementa cu succes și la tine în grădină, aici sunt doar câteva dintre ele!

1.

2.

3.

4.

Grădinile verticale nu sunt o invenție nouă. Această metodă permite cultivarea de succes a plantelor agățătoare dar și economisirea terenului. Un suport bine gândit ocupă puțin spațiu, plantele sunt ușor de întreținut și este mai ușor să culegi roada.

5.

6.

7.

8.

Atunci când construiești un suport de grădină, fie pentru flori sau pentru legume, trebuie să ții cont de câteva detalii importante. Este bine să alegi o zonă unde cade lumina soarelui, pentru ca plantele să crească și să se mențină verzi. Sistemul construit trebuie să fie destul de rezistent încât să susțină greutatea roadei.

9.

10.

11.

De asemenea, nu construi structuri de suport pentru plante mai înalte decât să poți ajunge confortabil să le uzi și să le îngrijești.

12.

13.

14.

Inspiră-te și creează un colțișor verde suspendat, astfel vei obține o grădină care nu doar îți va impresiona vizitatorii și vecinii, dar îți va oferi și o satisfacție vizuală după o zi de muncă!

15.