Cum să influențezi oamenii cu ajutorul atingerilor – 5 fapte științifice!

Obține ceea ce îți dorești de la oameni mai ușor și mai rapid.

1.Cum să obții mai mulți bani

În anul 1984, la un restaurant a fost efectuat un experiment, în cadrul căruia personalul a fost împărțit în două grupuri. Primul grup de chelneri în timpul calculului nu îi atingeau pe vizitatori. Cei din al doilea grup, trebuiau să atingă mâna clientului în timp ce îi aduceau nota.

În rezultat, chelnerilor din al doilea grup li s-au lăsat mai mulți bani la ceai.

2.Cum să obții ajutor din partea altor oameni

În anul 1987, oamenii de știință au decis să afle, dacă atingerea mărește șansele ca o altă persoană să cadă de acord să ofere ajutor. Trecătorii care erau rugați să ia parte la un sondaj și în același timp erau ușor atinși, refuzau mult mai mai rar.

Un alt experiment asemănător a avut loc în anul 2003. Atunci un participant se prefăcea ca scapă un obiect oarecare, și acei trecători de care el se atingea, cădeau mai des de acord să ridice acel obiect.

3.Cum să obții ce-ți dorești

În anul 1980 s-a dovedit, că oamenii sunt mult mai susceptibili să semneze o petiție, atunci când sunt atinși. Cei care nu erau atinși, erau de acord să-și pună semnătura doar în 55% din cazuri. Cei care erau atinși o făceau în 81% din cazuri.

În anul 2008 s-a descoperit, că cei care erau atinși de două ori, cădeau de acord să îndeplinească rugămintea mai des, decât cei care erau atinși o singură dată.

4.Cum să obții numărul de telefon al unei fete sau atenția unui băiat

Deseori, atingerile sunt privite ca semne de atenție sporită. Experimentul care a avut loc în Franța în anul 2010, a confirmat acest lucru.

De obicei, bărbații sunt mai interesați de femeile, care îi ating periodic. În cazul femeilor este aproape la fel: ele oferă numărul său de telefon mai des acelor bărbați, care le ating.

5.Cum să conduci alți oameni

În anul 1973 a fost desfășurat un studiu printre oamenii de afaceri, cu scopul de a afla în ce mod atingerile se referă la nivelul lor de influență. S-a stabilit, că cei obișnuiți să atingă interlocutorii lor ocupau posturi de conducere mult mai des decât cei care nu aveau acest obicei.