Cum să iei deciziile corecte în momente dificile? – Sfatul înțelept al lui Lao Tzu pe care puțini oameni îl folosesc

A lua deciziile corecte este ca și cum ai merge pe un drum pe care poți întotdeauna să greșești. La urma urmei, înțelegi că a lua decizii și a merge în direcția corectă este un pas foarte serios pentru orice persoană.

Dar, din păcate, nu toată lumea este capabilă să acționeze corect, pentru că noi, oamenii, suntem ființe vii și avem tendința să greșim. În goana după cele dorite, vrem să obținem totul aici și acum, însă viața nu funcționează chiar așa.

O persoană fie se confruntă cu dificultăți de fiecare dată și le rezolvă, fie nu le atinge deloc, lăsând lucrurile neterminate. Cum, atunci, în cel mai dificil moment să începem să ne rezolvăm problemele? Cum să iei o decizie importantă, lipsindu-te de frica consecințelor?

De ce este atât de importantă răbdarea în viața noastră? Concluzia este că răbdarea ne poate controla, ne dă putere interioară, ne spune unde să acționăm și unde să încetinim. Răbdarea este, în primul rând, autocontrolul, capacitatea de a aștepta, pentru că acest lucru este mult mai înțelept.

Deseori, graba nu duce la nimic bun. Vă veți face doar rău și nu veți putea remedia situația în niciun fel.Acesta este un rezultat pe care îl doriți?

Graba este creată pentru cei care doresc totul deodată. Dar, de regulă, primesc doar cei, care știu să aștepte.

Lao Tzu a fost cel mai mare om, mai presus de toți ceilalți. El a fost singurul care a ajuns la ideea că toate deciziile noastre nu pot veni de nicăieri.

Ele se nasc în conștiința noastră, trec în creier și acolo interceptăm acest semnal, crezând că de sine stătător am găsit soluția problemei. Lao Tzu spunea:

“Nu vă grăbiți niciodată, mai ales când este vorba de rezolvarea unei probleme grave. Observați și analizați evenimentele care vi se întâmplă. Nu este nimic mai ușor și în același timp mai dificil decât să ai răbdare și să aștepți.”