Cum începe o persoană să îmbătrânească și cum poate fi prevenit acest proces? Răspuns oferit de Franz Wertvollen

Cu toții suntem supuși unui proces, care vine mai devreme sau mai târziu și care nicidecum nu poate fi evitat. Un astfel de proces se numește „bătrânețe” – acesta este momentul în care o persoană este considerată în vârstă.

O astfel de persoană este iertată pentru multe lucruri din cauza abilităților și capacităților sale, așa că a te supăra și a arăta agresivitate este deja inadecvat și de prisos. Bătrânețea vine brusc, poate începe atât la 40 de ani, cât și la 60 de ani, nu are un interval de timp clar definit când va veni și nu există nici un plan.

De ce o persoană începe să îmbătrânească și cum să prevină acest lucru?

Este puțin probabil ca un om bătrân să se gândească la cum ar putea călători. El dimpotrivă devine mai absent, nu mai contactează atât de mult cu oamenii, se simte confortabil singur acasă și este puțin probabil să vrea să vadă pe cineva și să facă o petrecere.

Și acum amintește-ți de tine – totul este complet diferit decât ceea ce am enumerat mai sus? De asemenea, dacă în momentul de față mai ții minte pe de rost multe din datele principale, precum ziua de naștere a celui mai bun prieten, atunci crede-mă, unui om bătrân îi va fi destul de greu să facă asta.

Memoria începe să scadă din momentul în care bătrânețea începe să-și facă apariția: mai întâi uiți multe nume, apoi vei uita chiar și data de naștere a propriului prieten.

Dacă la o vârstă fragedă ești gata să faci tot de ce ești interesat, atunci la bătrânețe acest lucru nu se va întâmpla. În primul rând, te vei mișca foarte încet, pur și simplu nu vei avea forțe pentru alte lucruri interesante și în al doilea rând, interesele nu vor mai fi ca cele din tinerețe.

De asemenea, imaginația va înceta să funcționeze, deoarece bătrânețea blochează procesul fanteziei.

Cum pot fi prevenite toate acestea? Nicidecum. Singura cale de ieșire este să rămâi activ cât mai mult posibil, să ai mereu ocupație și să faci ceea ce te face fericit. Un scriitor înțelept, al cărui nume este Franz Wertvollen, a spus odată:

“Oamenii încep mereu să îmbătrânească de la creier, de la petrecerea timpului în cei patru pereți de acasă sau la birou. Bătrânețea începe odată cu dispariția imaginației și lipsa dorinței de a gândi.”

Bătrânețea este o perioadă în care o persoană începe să se relaxeze și să creadă că poți sta nemișcat și poți să nu faci nimic altceva, dar acest concept este foarte greșit.