Cu cât ești mai în vârstă, cu atât mai bine: La ce vârstă ne simțim mai fericiți?

Crezi că o persoană poate fi fericită doar în tinerețe? Nu este chiar așa!

Aruncă o privire în jur: probabil cunoști mulți oameni care știu să se bucure de viață la orice vârstă. Iar lucrul surprinzător este că, chiar și în momentele dificile, ei sunt în continuare axați pe pozitiv și sunt capabili să ia în considerare ceva bun chiar și într-o situație neplăcută.

Când vedem pe cineva fericit, mereu ne punem întrebarea, este această persoană cu adevărat fericită? Să încercăm să aflăm.

Recent, oamenii de știință de la Universitatea din California au efectuat un studiu pentru a afla când o persoană este cu adevărat fericită.

Cu cât este mai în vârstă, cu atât mai bine!
În timpul studiului, a fost efectuat un sondaj pe 1500 de oameni cu vârsta cuprinsă între 21 – 100 de ani. Oamenii de știință i-au întrebat despre bunăstarea lor, despre starea lor psihologică și despre emoțiile pe care le experimentează. Nimeni nu se aștepta la răspunsul oferit. Se dovedește că cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât este mai fericită! În mod surprinzător, tinerețea nu garantează deloc în viață. Cercetătorii au numit acest fenomen „paradoxul îmbătrânirii”. Cu cât îmbătrânim, cu atât avem mai multe satisfacții de la viață!

Dar cum rămâne cu tinerețea?
Cei mai mulți dintre noi cred că cei mai împliniți și mai interesanți ani din viața noastră sunt între 20 – 30 de ani, dar, de fapt, nu este deloc așa. Dimpotrivă, în acest deceniu o persoană reacționează deosebit de puternic la eșecuri, îndoieli cu privire la alegerile de viață, iar unii tineri se confruntă chiar cu depresie și tulburări de anxietate. Oamenii de știință cred că motivul pentru aceasta este o anumită incertitudine asociată cu viitorul. Anxietatea poate apărea din găsirea unui loc de muncă bun, mutare, dragoste neîmpărtășită, etc.

La ce vârstă o persoană experimentează fericirea maximă?
Și aici sociologii au făcut deja o treabă bună, după ce au efectuat o serie de studii. Când este o persoană fericită la maxim? Depinde de ea. Dar totuși, o concluzie ne sugerează cu siguranță: te poți bucura de viață, indiferent de vârsta pe care o ai! Principalul lucru de înțeles este că greșelile sunt o parte integrantă a creșterii și dezvoltării noastre. Nu poți scăpa de ele, iar toată experiența pe care ai acumulat-o nu face decât să te facă mai înțelept și mai fericit cu fiecare an!

Deci, înțelegerea fericirii și mulțumirea vieții devin mai mari și mai intense cu fiecare an care trece!