Crezând că e un cățeluș, bătrâna a luat acasă un pui de lup! Un an mai târziu s-a întâmplat asta!

O bătrână a luat un pui de lup acasă, având vederea cam slabă, s-a gândit că în fața ei stă un biet cățeluș. Un an mai târziu, acesta a crescut și a răsplătit-o din plin, ieșind în curte pentru a întâmpina oaspeții nepoftiți.

S-a întâmplat într-un sătuc din Siberia. Femeia bătrână trăia singură și a decis să ia în grija sa un cățeluș pe care îl găsise la marginea pădurii. Acesta creștea foarte repede și foarte curând s-a dovedit că nu era un câine, ci un pui de lup.

Cu toate acestea, puiul de lup a crescut și s-a obișnuit cu stăpâna lui, de parcă ar fi fost un animal de companie adevărat. Acesta păzea curtea și pentru asta primea binemeritat de mâncare.

Un an mai târziu, prin sat a trecut zvon că doi deținuți au evadat de la închisoarea din apropiere. Seara, femeia a auzit cum cineva a bătut la geam și a ieșit să vadă cine-i. Erau cei doi indivizi: oaspeții nepoftiți au decis să se refugieze în căsuța bătrânei.

Dar acolo îi aștepta o surpriză. Lupul stătea chiar în prag cu o privire calmă și se uita direct în ochii intrușilor. Oaspeții nu au așteptat desfășurarea evenimentelor. Femeia a auzit doar cum s-a închis poarta și niște pași care se îndepărtau rapid.

Câteva ore mai târziu, polițiștii au reușit să-i rețină pe cei doi fugari. Întâlnirea cu animalul de companie al bătrânei i-a dezorientat și ei și-au pierdut spiritul de luptă.