Convinge-te că e posibil: 5 metode prin care îți poți controla viața

Suntem siguri, prima reacție a ta va fi: „Este imposibil să-ți controlezi viața!”. Noi îți vom demonstra că este posibil și că totul depinde de atitudinea, deciziile și alegerile noastre.

Iată 5 metode simple care te vor ajuta să-ți mânuiești propriul destin.

1. „Nu!” categoric – să-ți controlezi viața e mult mai simplu decât pare. Deseori este suficient să-i împiedici pe alții să-ți ducă viața în direcția convenabilă lor. Doar trebuie să spui hotărât „Nu!”. Pronunță acest cuvânt scurt – tare, repede și clar. Apoi zâmbește ușor și ignoră total manipulatorul, revenind la activitatea anterioară sau la discuția cu alți oameni.

2. Rezistența de 100 de ani – în orice situație când nu ești sigur cum să procedezi, imaginează-ți viitorul tău luminos. Acea zi în care sărbătorești 100 de ani de viață. Privește de acolo cum să procedezi acum. Pe lângă senzația plăcută, această tehnică, folosită frecvent, îți mărește șansele de a trăi un secol.

3. Rădăcina – este un truc care te protejează de stres, îți restabilește puterile și echilibrul sufletesc. Dacă „furtuna” ( un conflict sau o altă situație neplăcută) este pe punct să apară sau este în toi, imaginează-ți și simte-te ca o rădăcină atotputernică, înfiptă în pământul natal. Corpul va înlemni, va deveni mai greu, dar mintea se va limpezi.

4. „De ce?” – poți controla doar ceea ce conștientizezi. Pentru a-ți controla viața, întreabă-te cât mai des „Cu cine semăn în această situație?” și „De ce am ajuns în ea?”, iar apoi spune-ți: „Dacă am ajuns aici, atunci voi fi un erou al poveștii și nu o victimă”.

5. „Nu-mi pasă!” – Aplică aceste metode și convinge-te că e mișto să te controlezi. Dacă întâmplător te va vizita gândul de a controla viața altora, renunță imediat la această idee învechită! Acum nu mai este actual să controlezi oamenii, încearcă să controlezi relațiile cu ei!!!