Cercetătorii de la NASA: 98% dintre copii se nasc genii, dar școala le distruge potențialul!

Într-un interviu acordat pentru TEDxTuscon, Dr. Goerge Land a relatat despre rezultatele șocante ale testelor de creativitatea pe care le-au elaborat el și echipa sa în cadrul unui proiect special NASA.

O echipă de psihologi și-a pus drept scop să alcătuiască un test, care să permită evaluarea și măsurarea potențialului creativ al copiilor cu vârstă preșcolară. Rezultatele obținute i-au uimit nu doar pe cei de la NASA, dar chiar și pe psihologi.

Testul le propunea copiilor diferite sarcini clare, sugerându-le să le rezolve într-un fel sau altul. În total, la acest experiment au participat 1600 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani.

Oamenii de știință erau pregătiți pentru diferite rezultate, dar ceea ce au descoperit i-a dezorientat. S-a dovedit că în categoria de vârf al testului, considerată de psihologi ca fiind „genialitate” au nimerit 98% dintre copii!

Din moment ce această cifră li s-a părut celor de la NASA una de neconceput, testul a fost respins ca incorect. Cu toate acestea, cercetătorii nu au renunțat și au efectuat același test, la aceiași copii, doar că peste un timp, când copiii au ajuns la vârsta de 10 ani. De data aceasta, în categoria „geniilor” au ajuns doar 30% dintre copii.

Rezultatul a fost atât de straniu, încât cei de la NASA au devenit din nou interesați și au repetat testul, pe aceiași copii, la vârsta de 15 ani. În categoria „genii” au intrat doar 12% dintre copii! În următorii 5 ani, NASA nu a așteptat și a efectuat acest test pe un eșantion aleatoriu de adulți. Printre aceștia, doar 2% s-au dovedit a fi genii.

Pe baza acestor date, Gavin Nascimento a făcut o publicație științifică detaliată, a cărei esență se reduce la următoarele:

„Sistemul școlar, colegiile și învățământul superior, privează treptat omul în creștere de genialitatea creativă caracteristică aproape fiecărei persoane. Există mai multe motive pentru acest lucru, însă cel mai evident ar fi o comandă a claselor conducătoare.

Ceea ce percepem noi prin noțiunile de „școală” și „educație” este de fapt o instituție globală, un sistem psihologic extrem de complicat creat istoric pentru a servi necesitățile clasei conducătoare.

Pentru ca așa-numita „elită” să-și păstreze stilul elegant al luxului, aducând o contribuție minimă la dezvoltarea producției, este necesar nu numai deficitul creat artificial, exploatarea infinită și războaiele interminabile. De asemenea, este necesar un sistem de spălare a creierului la nivel global, care să dovedească faptul că „întotdeauna a fost așa” și care nu ne permite să vedem în mod critic sistemul sclavagist mondial.”

Așadar, ce e de făcut? Oare ne putem restabili potențialul de creativitate? 

Dr. George Land susține că, în ciuda blocurilor de conștiință, noi rămânem toată viața cei 98% de genii.  Cel mai important este să înțelegem cum funcționează acest sistem apăsător și cum să-l evităm.

Land explică, că fiecare om are două tipuri de gândire: divergent și convergent. Gândirea divergentă este ceea ce avem de la naștere și numim imaginație.

Gândirea convergentă lucrează într-o altă parte a creierului și limitează divergența. Astfel, gândirea divergentă funcționează ca un accelerator al proceselor din creier, iar cea convergentă inhibă acest proces.

Dacă gândirea convergentă este luată sub control, dacă sunt impuse unele „dogme” și „paradigme” ea începe să încetinească totul: „Nu am mai încercat așa ceva înainte, nu va funcționa nimic.” „Este o idee proastă!” „Manualul spune că acest lucru este imposibil.”

Gândește-te: Propriile tale celule nervoase, umplute cu gunoaie dogmatice străine, se ocupă de critică și cenzurare, reducând frecvența și puterea creierului!

Cum am putea soluționa această problemă?

Încearcă din nou să-l găsești în interior pe acel copil de 5 ani, care abia a început să cunoască lumea și lasă-l, ca pe o minge ținută sub apă, să iasă la suprafață. Acel copil este în tine, mereu a fost, nu a plecat niciodată nicăieri. Începe să-l cauți, e foarte simplu. Găsește curajul de a te împotrivi sistemului!