Cercetătoare: Jazul influențează dezvoltarea capacităților intelectuale

Copilul trebuie să se ocupe cu muzica chiar dacă nu-și dorește foarte mult acest lucru. Această opinie a fost exprimată în cadrul unei lecții de către Tatiana Chernigovskaya, unul dintre cei mai de vază oameni de știință în domeniul neurologiei.

Doctorul în științe biologice, profesoara din cadrul Universității de Stat din Sankt-Petersburg spune că dacă am considera creierul un mușchi atunci cea mai bună halteră pentru el ar fi muzica. Creierul și muzica se combină foarte bine. Tatiana Chernigovskaya asociază activitatea creierului cu o improvizație de jaz. Atunci când vor să rezolve o problemă, neuronii creierului se comportă asemănător, un pic haotic, fără o partitură pregătită. Este un compliment minunat în adresa omului. În fiecare dintre noi cântă un John Coltrane sau Miles Davis.

-Jaz!

Dacă nu-l putem cânta, trebuie măcar să-l ascultăm. Muzica dificilă este benefică pentru om. Tatiana Chernigovskaya a precizat: „Aceasta este o muzică complicată, nu una clasică. Muzica ușoară nu este atât de benefică pentru creier. În acest caz este ca și cu cititul, poți citi o revistă și poți citi Schopenhauer.

Una e să asculți muzică complexă și alta e să încerci să pricepi legile și regulile muzicii. În viziunea neurologului, copiii trebuie să se ocupe cu arta muzicală. Chiar dacă aceștia nu vor ajunge a fi niște genii ai muzicii, nu vor aduna săli pline de concerte sau stadioane, important este că muzica le va perfecționa creierul. De exemplu, aptitudinile muzicale o să-i ajute la scris.

„Persoana care face muzică este nevoită să acorde atenție la diferite detalii, durată, tempou ș.a. Atunci când va scrie aceste lucruri o s-o ajute.” a mai adăugat cercetătoarea.