Cele mai puternice afirmații ale lui Louise Hay. Spune-le în fiecare zi și viața ta se va schimba spre bine

În psihologie, o frază cu o conotație pozitivă este de obicei numită afirmație. Cu alte cuvinte, aceasta este o frază datorită căreia îți creezi o dispoziție bună, scapi de anxietate și gânduri deprimante.

Metoda autohipnozei funcționează excelent și a început să fie folosită odată cu apariția secolului al XX-lea. Dale Carnegie a descris-o mult, dar cel mai mult ne-a frapat metoda de autohipnoză a psihologului francez Emile Coué.

El a fost primul care a descoperit ceea ce noi numim acum „efectul placebo”.

Puterea cuvintelor și capacitatea imaginației unei persoane le-a apreciat din propria experiență: Coué, i-a dat medicament unui pacient fără a-i spune despre proprietățile acestuia, în timp ce altora le-a spus că acest medicament face minuni. Și este destul de evident că aceștia din urmă au fost cei care s-au însănătoșit mai repede.

Principala metodă de tratament a lui Coué a fost următoarea: el a indus pacienții într-o stare de hipnoză, în care trebuiau să-și spună unul altuia următoarea frază:

„Pe zi ce trece mă simt din ce în ce mai bine”.

Este clar că a fost criticat dur, dar metoda a funcționat totuși la unii pacienți.

Dar geniala Louise Hay a popularizat termenul de „afirmare” și a descris multe astfel de afirmații utile pentru autohipnoză. Această doamnă este absolut uimitoare! Ea zâmbește în toate fotografiile sale.

Aceasta a murit la vârsta de 90 de ani, dar a lăsat în urmă o mulțime de fraze utile, precum:

„Vreau să scap de probleme. Sunt liber. Nu sunt deloc stresat. Nu am nicio teamă. Nu mi-e frică deloc. Nu sunt supărat. Am scăpat de sentimentul de vinovăție. Nu sunt deloc trist. M-am eliberat de povara restricțiilor anterioare. Am scăpat de toate grijile și sunt calm. Sunt în pace cu mine însumi. Sunt în siguranță.”

Nu este deloc greu să pronunți astfel de cuvinte în fața unei oglinzi.

Copilăria Louisei

Am fost șocați când am aflat detaliile copilăriei lui Louise. Este uimitor că a găsit puterea să scrie atât de multe cărți și să devină o optimistă avidă. Fata și-a petrecut copilăria într-o sărăcie teribilă, în mahalale cu șobolani. Tatăl ei vitreg o bătea constant atât pe ea, cât și pe mama ei.

La vârsta de 5 ani, fata a fost abuzată de un vecin. Avea o mulțime de complexe.

Când era în clasa a IV-a, părinții altor copii au cumpărat mai multe prăjituri pentru toată clasa. Acestea au fost tăiate în mai multe bucăți, iar unii copii au reușit să ia chiar câte 2-3 bucăți.

Louise stătea la coadă, iar pentru că era ultima, nu i-a rămas nici o bucată de prăjitură. Când a venit rândul ei, toate farfuriile erau deja goale, iar cel mai trist este că nu mai mâncase niciodată o prăjitură în viața ei.

Apoi a analizat acest caz când era deja adultă și a înțeles că anume sentimentul de totală nesemnificație a plasat-o la coadă.

Iată încă câteva afirmații care te vor ajuta să-ți schimbi viața:

„În viață găsesc dragoste și sprijin. Afirm că inima mea este larg deschisă și plină de iubire. În fiecare clipă încercăm să facem tot ce depinde de noi. Acest lucru se referă și la mine. Trecutul nu mai există.

Nu mă identific cu părinții mei, cu comportamentul lor, etc. Sunt unic și mereu aleg să-mi deschid inima, pentru a lăsa iubirea, înțelegerea și compasiunea să intre în ea.
Sunt absolut liber și pot fi oricine îmi doresc. Totul merge bine în viața mea.”

La 15 ani, Louise a fugit de acasă, a folosit substanțe interzise și a născut la 16 ani un copil, care a fost ulterior adoptat. A lucrat ca vânzătoare, chelneriță și deridicatoare, dar apoi a reușit să intre în afacerea de modeling, unde a fost remarcată de un domn influent – viitorul ei soț.

Din păcate și aici Louise a avut parte de o dezamăgire. După 14 ani, soțul ei a părăsit-o. Femeia a găsit însă puterea să se ridice și să molipsească întreaga lume cu optimismul ei.

„Nu pierde timpul enumerându-ți neajunsurile. Nu repeta mereu despre absența celor dragi, despre prezența problemelor, bolilor, sărăciei și așa mai departe. Cu cât vorbești mai mult despre problemă, cu atât se înrăutățește mai mult.”

Acest citat are o mare importanță, pentru că într-adevăr acordăm prea mult timp problemelor noastre.

„Sunt o persoană unică. Îmi aleg o viață plină de speranță până în ultima zi a prezenței mele pe această planetă. Sunt în pace cu mine însumi și iubesc viața sub toate formele. Acesta este adevărul ființei mele. Totul în viața mea merge bine.” – Louise Hay