Cele mai gustoase cașcavaluri pe care trebuie neapărat să le guști!

1.Parmezan – dur, fragil, picant la gust.

Trebuie să fie tăiat în felii cât mai subțiri, și mâncat cu pere și nuci. Parmezanul se adaugă la paste, risotto, omlete. 100 g de parmesan conține în medie 392 kcal.

2.Brie – brânză veche franceză.

Brânza regilor. Gustul său, în funcție de soi și timp, variază de la cel de ciuperci la cel de fructe. Fructele și brie sunt cea mai bună combinație. 100 g de brie conțin în medie aproximativ 330 kcal.

3.Cambozola – brânză germană de vacă cu mucegai, al cărei producători au reușit să combine caracteristicile brânzeturilor franțuzești fine cu Gorgorzola italiană.

Gustul este similar cu Camembert, totuși, datorită incluziunilor mucegaiului, este mult mai saturat și mai ascuțit. La această brânză este bine să fie servite fructe (de exemplu, pepene galben, struguri sau pere).

Pentru a înțelege pe deplin gustul delicat al brânzei Cambozola, este necesar ca aroma să se deschidă complet. Pentru aceasta, puneți brânza pe o farfurie cu o oră înainte de servire. 100 g conține în medie 427 kcal.

4.Mascarpone – cremă de brânză italiană cu un gust bogat, asemănător cu frișca și iaurtul.

100 g, în medie, conțin 453 kcal.

5.Camembert – brânză moale produsă din lapte de vacă.

Brie și Camembert sunt similare, dar Brie este mai puțin gras. 100 g, în medie, conțin aproximativ 300 kcal.

6.Dor Blue – brânză albastră germană.

Este mai bine să fie mâncată cu nuci și struguri. Dacă mâncați mai multe tipuri de cașcaval în același timp, este mai bine să lăsați acest soi ultimul. 100 g conțin în medie – 354 kcal.

7.Gorgonzola – una dintre cele mai cunoscute brânzeturi italiene, caracterizată printr-un gust characteristic spre iute.

Această brânză are un postgust dulce, cu un gust delicat și ușor de nuci. 100 g în medie conțin aproximativ 358 kcal.

8.Mozzarella – brânză din lapte de bivolițe.

Această brânză se potrivește perfect cu roșiile, busuiocul și uleiul de măsline. Puteți adăuga și puțin piper negru. 100 g, în medie, conțin 250 kcal.

9.Roquefort – faimoasa brânză franceză cu mucegai.

Roquefort se potrivește cu vinurile: Cahors, Sauternes, Porto. 100 g, în medie, conțin 335 kcal.

10.Tête de Moine – se referă la brânzeturile elvețiene exclusive.

Tradus din franceză, denumirea sa înseamnă “cap de călugăr”. Tête de Moine este fabricat din lapte de vacă obținut exclusiv în timpul lunilor de vară. Se maturează mai mult de trei luni. Brânza finită este omogenă pe tăietură, are o textură densă. Are o aromă foarte puternică și un gust puternic pronunțat.

Se potrivește cu vinuri albe. 100 g conțin în medie 410 kcal.