
Ghimbirul este un produs care dă un gust deosebit oricărui fel de mâncare, indiferent dacă acesta este componenta principală a gustului, ca în biscuiții de ghimbir, sau este folosit drept condiment pentru mâncarea principală. Dar se pare că acest produs este, de asemenea, extrem de util. Consumul zilnic de ghimbir duce la o îmbunătățire a stării multor sisteme și organe. Care sunt proprietățile sale vindecătoare? Să vedem.
Remediu pentru arsuri la stomac
Atunci când aveți arsuri la stomac, încercați să înlocuiți medicamentele cu ghimbir, pentru a atenua senzațiile neplăcute. Proprietățile antiinflamatorii și anti-greață ale ghimbirului vă vor ameliora starea. Utilizarea regulată a ghimbirului va duce la faptul că simptomele arsurilor la stomac vă vor tortura mai rar și mai rar.
Ameliorarea durerilor articulare
Proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului sunt bune și pentru articulații. Inflamația din ele poate limita mișcarea și provoca dureri cronice severe. Studiile arată că rădăcina de ghimbir conține cantități mari de gingerol, care reduce inflamația. Oamenii de știință compară efectele sale cu efectul ibuprofenului. Un studiu din 2015 a constatat că persoanele care suferă de osteoartrită pot ameliora durerea prin utilizarea pentru articulații a unui unguent sau cremă de rădăcină de ghimbir.
Îmbunătățirea stării pielii
Ghimbirul poate fi foarte benefic pentru piele. Acesta are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, care la rândul său are efect asupra aspectului pielii. Prin consumul de ghmbir, pielea devine mai curată și mai fină. În plus, ghimbirul poate fi folosit ca antiseptic pentru tăieturi mici sau abraziuni.
Lupta împotriva cancerului
Oamenii de știință americani au făcut o concluzie neașteptată: rădăcina de ghimbir este un instrument puternic împotriva neoplasmelor maligne din celule. Pentru a determina mai bine principiul activității acestui produs în lupta împotriva cancerului, sunt necesare studii suplimentare. Dar puteți să nu aștepți, dar să începeți să mâncați ghimbir chiar acum. Marele său beneficiu pentru intestine este acela că reduce riscul de cancer în acest sistem al organismului.
Beneficii pentru digestie
Ghimbirul îmbunătățește digestia în mai multe moduri. Acesta reduce indigestia, ceea ce este deosebit de important pentru femeile însărcinate, care au grețuri dimineața. Este, de asemenea, util în sindromul intestinului iritabil. De asemenea, ghimbirul neutralizează excesul de gaze intestinale. Dacă aveți nevoie de un alt motiv pentru a adăuga ghimbirul în dieta dvs., trebuie să știți că această rădăcină îmbunătățește capacitatea organismului de a extrage nutrienți din alimente. Acest lucru are un efect pozitiv asupra stării generale de sănătate.
Lupta împotriva durerilor de cap
Peste două sute de componente utile din rădăcina ghimbirului, care au efect anti-greață, antiinflamator și antihistaminic, vor contribui la atenuarea semnificativă a stării fizice în timpul migrenei. Studiile arată că ghimbirul este la fel de util pentru durerile de cap ca și medicamentele convenționale, dar nu are efecte secundare neplăcute, pe care le au multe medicamente.
Lupta cu kilogramele
Adăugarea ghimbirului în dieta zilnică îi va ajuta pe cei care doresc să piardă în greutate. Ghimbirul îmbunătățește metabolismul, astfel încât alimentele sunt digerate complet între mese. De asemenea, ghimbirul are un rol important în procesul de ardere a grăsimilor, digerarea carbohidraților și producerea de insulină. Toate aceste procese sunt strâns legate de greutate. Totodată, ghimbirul oferă starea de sațietate pentru mult timp, ceea ce înseamnă că mâncați mai puțin.
Reglarea zahărului în sânge
Studiile recente au constatat că persoanele cu diabet zaharat tip 2, care au adăugat doar două grame de ghimbir în dieta zilnică, și-au redus rapid nivelul de zahăr din sânge cu 12%.
Chiar dacă nu suferiți de diabet, consumul de rădăcină de ghimbir va susține echilibrul corect al zahărului din organism.
Protecția împotriva bolilor infecțioase
Ghimbirul oferă organismului protecție împotriva bolilor infecțioase, împiedicând reproducerea anumitor tipuri de bacterii. De exemplu, potrivit cercetărilor, rădăcina de ghimbir protejează împotriva bolii gingiilor – gingivitei și bolii parodontale. Infecțiile respiratorii nu pot, de asemenea, rezista efectelor ghimbirului. Utilizarea zilnică a acestui produs va îmbunătăți imunitatea și vă va permite atât adulților, cât și copiilor să lupte cu bacteriile.
Sfat util
Acum că știți cât de util este ghimbirul pentru organism, s-ar putea să vă întrebați cum să îl consumați cel mai bine. Vestea bună este că acest produs este foarte ușor de digerat. Puteți să-l curățați și să-l mâncați crud sau, de exemplu, cu miere (beneficii duble). De asemenea, îl puteți adăuga în băuturi, de exemplu, în ceai sau în apă obișnuită. Pentru comoditate, puteți folosi ghimbir uscat, este, de asemenea, foarte util. Acesta conține mai puțin gingerol, dar există și alte ingrediente vindecătoare, de exemplu, shogaol. Indiferent de modul în care utilizați rădăcina, aceasta este un adaos foarte util în dieta zilnică.
Vouă vă place ghimbirul?