Ce să nu mănânci pe stomacul gol sau înainte de culcare – lista neagră de produse

Există alimente care sunt bune de mâncat la orice oră, chiar și înainte de culcare. Dar nu întotdeauna ceea ce e natural, nutritiv și plin de vitamine poate să facă bine la stomac, de exemplu, dimineața.

Noi ți-am pregătit o listă de alimente care nu se recomandă să le consumi pe stomacul gol sau înainte de culcare.

Așadar, nu-ți începe ziua cu:

1. Citrice

Aceste fructe pot provoca alergie sau eroziuni la stomac. De aceea, înainte ca să bei un pahar de suc de portocale dimineața, mănâncă mai întâi un terci de ovăz.

2. Banane

Ele conțin foarte mult magneziu, acesta reglează activitatea sistemului cardiovascular.  Dacă le vei consuma pe stomacul gol, riști să perturbezi echilibrul de calciu și magneziu în organism.

3. Crudități

Acizii care se găsesc în legumele proaspete pot irita mucoasa gastrică.

4. Iaurt

Dimineața organismul nu are nevoie de bacteriile din iaurt. De aceea, beneficiul lui va fi egal cu zero. Mai bine consumă-l peste două ore după dejun sau seara.

5. Băuturi reci

Acestea nu pot activa digestia așa cum trebuie. Mai bine să bei ceva cald.

6. Dulciuri

Nu e voie să mănânci dulciuri pe stomacul gol. Pancreasul nu este în stare să producă insulină imediat după trezire. Consumul de dulce dimineața duce la mărirea glicemiei.

7. Cafea

Cafeaua irită mucoasa gastrică și produce suc gastric. Obiceiul de a bea cafea pe stomacul gol poate duce la gastrită.

Iată ce să nu mănânci pe noapte

1. Snacks-uri

Chipsuri, pop-corn, cracker, cereale – sunt gustări care ne sunt mereu la îndemână. Dar luând în calcul gradul de prelucrare al acestora, cantitatea de substanțe chimice și de calorii, ele trebuie imediat să se găsească pe lista neagră.

2. Carne

Carnea, peștele, ouăle sunt bogate în proteine, chiar dacă n-o să te îngrași de ele mâncându-le târziu, trebuie să știi că acestea vor fi digerate timp de 4 ore, așa că stomacul trebuie să reușească până la culcare. Dacă vei adormi cu stomacul plin și stomacul va adormi odată cu tine, iar alimentele vor începe să se descompună.

3. Pâine

Deși pâinea și alte produse de panificație se fermentează foarte rapid, ele măresc brusc cantitatea de zahăr în sânge. În rezultat, caloriile se transformă în rezerve de grăsime.

4. Ciocolată

Bomboanele și ciocolata au cam același efect ca și produsele de panificație. Așa că ai grijă!

5. Nuci și fructe uscate

Acestea sunt foarte benefice în proporții mici. Ele conțin foarte multe calorii, ar fi bine să te limitezi la 50 de grame și să le consumi în prima parte a zilei.

6. Cafea

O cafea de seară îți poate deregla somnul. Nu consuma înainte de culcare nici alte produse care conține cofeină: ciocolată, cola sau ceai negru.

7. Alcool

Posibil că alcoolul te va face să adormi mai repede, dar la fel de probabil este că vei adormi cu dureri de cap, te vei trezi noaptea mai frecvent și vei avea coșmaruri.