Ce obiceiuri matinale au cei mai de succes oameni din lume?

Cu toții avem zile în care ne trezim fără energie, amânând sarcinile de dimineață, doar ca să lenevim și să dormim mai mult. Studiile arată că corpul nostru are rezerve limitate pentru a ne alimenta productivitatea. Prin urmare, este necesar un program strict de dimineață pentru a pregăti corpul pentru ziua ce urmează.

Acestea fiind spuse, este esențial să cultivi un obicei de dimineață stabil și simplu – unul pe care îl poți repeta fără a fi nevoie să te gândești prea mult în momentul în care deschizi ochii. Mai jos sunt reprezentate obiceiurile celor mai de succes oameni din lume.

1. Elon Musk: duș rapid, cafea, fără mic dejun

Cunoscut ca Tony Stark din viața reală, Elon Musk este adesea perceput drept unul dintre cei mai inovatori, eficienți și muncitori directori ai generației noastre. Programul său de lucru se ridică la 80-100 de ore pe săptămână, împărțind timpul între Tesla și SpaceX. Se trezește pe la 7 dimineața, dormind doar 6 ore pe noapte.

Rutina de dimineață a lui Musk este destul de rapidă și simplă: mai întâi, el face duș pentru a-și elibera capul și pentru a-l ajuta să se concentreze, apoi, se îmbracă și se bucură de o ceașcă de cafea înainte de a merge la muncă. Din păcate, micul dejun pare exclus, deoarece se grăbește de cele mai multe ori.

2. Jack Dorsey: duș rece și jogging, fără mic dejun

Înainte de a începe să conducă două companii simultan, Twitter și Square, Jack Dorsey se asigură că este pregătit fizic și mental pentru provocările pentru ziua următoare. Îmediat după deșteptarea la ora 5, face un duș rece pentru a-și crește voința. Apoi, Dorsey profită de orele dimineții devreme pentru a-și împrospăta mintea făcând jogging 5 mile, meditând timp de o oră sau antrenându-se intens. La fel ca Musk, Dorsey nu este un fan al micului dejun și îl omite cu totul.

3. Warren Buffett: citește știrile și ia micul dejun la McDonald’s

Warren Buffett, magnat de afaceri, investitor, filantrop, președinte și CEO al Berkshire Hathaway, se trezește la 6:45 în fiecare dimineață. El își începe ziua consumând articole din Wall Street Journal, Forbes și USA Today pentru a-și împrospăta mintea asupra pieței și economiei. Buffet se bucură apoi de un mic dejun lejer la McDonald’s, ca parte a ritualului său de dimineață.

4. Mark Zuckerberg: alergare rapidă, actualizări de rețele sociale și mic dejun

Spre deosebire de mulți dintre contemporanii săi care se trezesc la ora 5, Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook, se trezește la ultima oră a dimineții. La ora 8, merge la o alergare rapidă sau la un antrenament pentru a-și pompa adrenalină în vene. Apoi, continuă să verifice Facebook, Messenger și Instagram pentru actualizări rapide pe rețelele sociale. Este renumit pentru ținuta sa laconică – un tricou simplu gri, blugi și adidași. Zuckerberg explică că nu-i place să piardă timpul pe decizii banale.

5. Ray Dalio: meditație 

Rutina de dimineața a starului rock a fost inspirată de trupa Beatles. Primele sale ore se învârt în jurul meditației profunde, pentru a accesa subconștientul și a scoate la iveală atenția. Aceasta durează timp de 20 de minute și îl ajută să facă față provocărilor din ziua ce urmează.

6. Puff Daddy: apeluri telefonice în pat, interviuri și repetiții

Unul dintre cei mai mari artiști hip-hop a tuturor timpurilor. Puff Daddy urmează un ritual oarecum neconvențional. De obicei se trezește la 10 dimineața, urmează apeluri telefonice, iar la 11:30 pleacă la birou, apoi interviuri și repetiții. Pentru un artist hip-hop care stă treaz după ora 2 dimineața aproape în fiecare zi, Puff Daddy este deosebit de activ. La aproape 50 de ani a inclus încet meditația și lectura în obiceiurile sale matinale.

7. Jeff Bezos: cafea, mic dejun cu copiii și citește ziare

Fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, afirmă că se culcă devreme și se trezește devreme. La fel ca mulți dintre colegii săi de succes, el se trezește în jurul orei 6:30. Îi place să facă o cafea fierbinte, să gătească micul dejun pentru copiii săi și apoi își citește ziarul ca orice tată american. La ora 10 dimineața, merge la sediul Amazon pentru a lucra până la prânz, unde se ocupă de întâlniri importante și de documente.

8. Tim Cook: e-mailurile clienților și un antrenament intens

Tim Cook, CEO al Apple Inc, se laudă cu o rutină care începe chiar înainte de ora 4 dimineața. El crede că primele ore sunt lipsite de orice distragere a atenției. În mod surprinzător, își începe ziua citind mii de e-mailuri ale clienților, pentru a cerceta psihologia lor. Cook nu uită să includă o oră de antrenament după citirea e-mailurilor, deoarece „îi ține stresul la distanță”.

9. Peter Thiel: antrenamente intense, urmate de mic dejun cu fructe proaspete

Fiind unul dintre cei mai prolifici investitori miliardar din lume, Peter Thiel, nu-și ține în secret receta succesului său. În fiecare dimineață, Thiel se trezește la 6:30. Pentru el, dimineața nu este doar un moment pentru a evita distragerile și a-și limpezi mintea, este o metodă de a-și menține sănătatea. El adminestrează hormonul uman de creștere (HGH) pentru efectele sale anti-îmbătrânire. Apoi se îndreaptă spre un mic dejun ce constă din fructe proaspete.

10. Richard Branson: o varietate de exerciții și mic dejun cu familia

Richard Branson, magnat de afaceri și fondator al Virgin Group, nu se sfiește să recunoască că succesul său se datorează menținerii unui mod activ de viață. De obicei se trezește la 5 dimineața. Începe ziua cu diverse sporturi, cum ar fi tenisul, mersul la plimbare sau alergatul, ciclism sau kitesurfing. „Nu este nimic mai satisfăcător decât să știu că am lucrat atât fizic, cât și mental.” După regimul său de exerciții, ia micul dejun cu familia și pleacă la muncă.