Ce ne relatează femeia care a trăit peste 100 de ani? Care este secretul longevității?

Rita Levi-Montalcini, o femeie plină de talent și carismă ce a trăit până la 103 ani. Toată viața ei a fost legată de știință și a dat lumii o mulțime de descoperiri. Până la bătrânețe, ea și-a păstrat claritatea minții și vigoarea corpului.

Printre numeroasele sale premii se numără și Premiul Nobel pentru fiziologie. L-a primit la vârsta de 77 de ani. Împreună cu biochimistul Stanley Cohen, au reușit să afle motivele creșterii țesutului nervos. Această descoperire a ajutat comunitatea științifică mondială să înțeleagă baza bolilor canceroase și a sindromului Alzheimer.

Poziția ei în viață era diferită de cele general acceptate. Ea a preferat să-și ia femei în echipă și a ajutat fundația pentru protecția drepturilor la formarea femeilor din Africa. Ea însăși nu a fost niciodată căsătorită, iar știința i-a servit drept refugiu.

De la vârsta de 27 de ani, Rita era preocupată de știință, dar după ce a fost adoptată legea care interzicea activitățile științifice pentru evrei, ea a fost nevoită să-și părăsească serviciul pentru o perioadă. Dar acasă, femeia încăpățânată și-a continuat cercetările.

Abia după încheierea războiului în 1945 și căderea regimului Mussolini, cercetările sale oficiale au continuat.

În ciuda greutăților pe care le-a întâlnit, Rita și-a putut menține dragostea pentru viață. Contemporanii își amintesc că era o persoană veselă, mereu cu buna și dispoziție și foarte perseverentă. Citatele ei pline de spirit au intrat în istorie.

Secretul longevității sale contră într-un regim stabilit. Doamna sfătuiește să vă treziți la ora 5, să evitați abuzul de mâncare și vă culcați după ora 23.

În plus, femeia s-a remarcat prin ospitalitatea ei. Era mereu bucuroasă de oaspeți, făcea petreceri zgomotoase și putea savura cu plăcere câteva pahare de vin sau șampanie.

Chiar și la sărbătorirea a 100 de ani, Rita Levi-Montalcini a spus că se simte mult mai inteligentă decât la 20. Dar la 20 de ani, era la fel de proastă ca, de fapt, toată lumea de la acea vârstă.

Cu o asemenea poziție în viață, Rita a intrat în istorie ca o mare femeie, om de știință și o personalitate remarcabilă. Lucrările sale sunt recunoscute și premiate de asociații științifice și alte organizații din Italia, Franța și SUA.