Căsuța noastră de vară: Cum am reușit să transformăm cei 5,5 acri într-o frumusețe uimitoare!

Fiecare persoană își are propriul concept al frumuseții. 5,5 acri de „frumusețe” în percepția noastră – aceasta este căsuța noastră de vară sau cum îi mai spunem –  dacha.

Lotul de pământ este foarte mic și părea imposibil să ne realizăm toate ideile de amenajare. Totuși, pe această bucată de pământ am reușit să așezăm o căsuță, o saună, un mic iaz cu o adâncime de 1,2 m, un foișor pentru barbeque, un scrânciob, un depozit pentru instrumente, o seră și câteva paturi de flori.

Casa nu prezintă nimic interesant, iar amenajarea terenului din jurul ei a început cu foișorul. Ideea construcției unui foișor din bușteni de mesteacăn am văzut-o într-o revistă, am schimbat câte ceva și iată ce mi-a ieșit:

În fiecare an, aici își fac cuiburi privighetorile. Cât de frumos cântă!

Cel mai „odihnitor” element de la dacha noastră este iazul din curte. Odihna după o zi de muncă îți este asigurată. Murmurul apei, plante acvatice, iluminarea de seară, diverse animale cărora le-a plăcut la noi în iaz, toate acestea te fac să petreci acolo ore în șir.

Câteva broscuțe, un șarpe, peștișori de diferite soiuri – iată care sunt locuitorii iazului nostru.

Uneori, soția se mai relaxează cu undița în mână, poate prinde câțiva crapi pentru cină. Deși iubesc pescuitul, nu mi se ridică mâna să-i prind pe „ai mei”.

Pentru amenajarea curții, dar și pentru crearea unei dispoziții bune la dacha noastră, sunt foarte importante detaliile.

Este foarte interesant și plăcut să utilizăm figurinele confecționate cu propriile mâini, din ceea ce avem la îndemână.

La o căsuță de vară trebuie să mai fie multe flori:

Un loc desoebit îl ocupă sauna. Suntem niște amatori înrăiți, de aceea construcția saunei a fost o decizie unanimă.

Zilele de vară trec pe neobservate când suntem aici.

Dacha este creată pentru odihnă, dar te poți odihni de minune și atunci când muncești.

Aici, ne putem petrece timpul nu doar pe timp de vară. Îmi aduce nespusă bucurie când venim și aprindem focul în sobă, facem un om de zăpadă, bem ceai din ierburi adunate de noi, ne umplem de emoții și energie pozitivă, apoi ne întoarcem în oraș.