Casuța de vară îngrijită de o femeie în vârstă de 90 de ani! Un adevărat colțișor de rai!

Povestește Yuri din Brest, Belarus:

Casuța noastră de vară și stăpâna ei sunt adevărate longevive, dar sunt într-o formă foarte bună. Părinții soției mele au primit acest lot de pământ în anii 1960. Cu propriile mâini au construit foarte curând o căsuță mică din lemn.

Pe lângă cultivarea legumelor și fructelor, soacra mea era pasionată de creșterea florilor, deși acest lucru era problematic pe timpurile acelui deficit. Designul de landșaft a început să se dezvolte aici abia în anii 1990, când a devenit posibil de a aduce din Polonia plante de diferite soiuri.

Mai târziu, în posesia noastră a trecut și lotul de pământ din vecinătate, astfel am devenit propietarii celor 16 acri pe care îi avem acum. Când a apărut necesitatea de extindere a spațiului locativ, s-a ales opțiunea mai puțin costisitoare. Am construit din blocuri de beton spumos o cameră de 20 de metri pătrați cu mansardă și balcon, precum și o încăpere de depozitare, atașate la căsuța inițială din lemn. Recent, am acoperit pereții exteriori cu Siding, am schimbat acoperișul pe unul din țiglă metalică, ceea ce a conferit un aspect mai nobil „vilei” noastre.

Treptat, toate parcelele cu legume s-au extins de pe lotul vechi pe cel nou. Acum, „designerii” au suficient spațiu pentru a-și realiza ideile.

Acum, lângă căsuța noastră de vară sunt 3 iazuri de diferite mărimi, în care deja de mulți ani trăiesc pești, multe broscuțe, care ne organizează concerte aproape în fiecare seară.

Avem și locuri special amenajate, unde ne putem odihni și admira toată frumusețea din jur.

Căsuța noastră de vară arată minunat în orice anotimp al anului. Iarna ne bucură plantele veșnic verzi și potecile amenajate foarte interesant. Primăvara – o mare de flori, care înfloresc chiar odată cu primele zile însorite. Nu mai vorbesc de frumusețea ce ne înconjoară întreaga vară.

Apropo, stăpâna casei împlinește anul acesta 90 de ani. Cu toate acestea, șase zile în săptămână ea muncește și își îngrijește grădina iubită.

Cea mai bună distracție pentru proprietara longevivă este vizita la magazin pentru a-și cumpăra plante și flori noi. În timpul vacanțelor și a zilelor de weekend o ajută cele două fiici și ginerii ei, printre care sunt și eu. De îndată ce ajungem la căsuța de vară, începem ritualul nostru obișnuit – o plimbare prin jur pentru a vedea ce a mai crescut, ce a înflorit, ce a mai rodit.