Casă pe pământ sau apartament la bloc? Iată de ce am ales a doua variantă!

Până la 17 ani am locuit într-o casă pe pământ, apoi, în timp ce studiam la universitate, m-am stabilit într-un alt oraș și am trăit câțiva ani în diferite apartamente. După ce am început să lucrez, am avut ocazia să mă stabilesc din nou într-o casă pe pământ, fapt de care am profitat cu mare bucurie. După doi ani de experiență, am simțit clar diferența dintre viața într-o casă pe pământ și într-un apartament la bloc. Voi încerca să vă transmit acest contrast și să vă spun, de ce am ales totuși să locuiesc în apartament.

Principalul avantaj al unei case pe pământ poate fi descris într-un singur cuvânt – libertate. 

Și această libertate este resimțită încă din primele zile. De exemplu, nu auzi vecinii cărora le place să găurească pereții în weekend sau copiii lor, care aleargă seară de seară și se joacă în apartamentul de sus.

Trăind în casă, dispare îngrijorarea că cineva de sus ar putea să te inunde sau nu cumva tu să faci ceva și să alerge bunica de jos să te blesteme.

Pe de altă parte, poți face reparație și găuri pereții atât cât vrei și atunci când vrei. Poți să asculți muzică la orice volum, chiar până la spargerea timpanelor. Și nimeni nu îți va spune nimic.

Trăind în propria casă, libertatea apare nu numai în interior, ci și în afara ei.

Cel mai obișnuit lucru pe care îl poți face în propria grădină este să plantezi legume, verdeață, flori sau copaci cu fructe. Este foarte convenabil când ai ceapă, mărar, pătrunjel verde și proaspăt care crește chiar sub fereastra ta.

În plus, teritoriul din spatele casei este un loc minunat pentru odihnă. Vrei să faci un grătar în orice sezon al anului? Poftim. Vrei să te bronzezi întreaga vară? Amenajează o piscină gonflabilă și câteva șezlonguri și voila! Tot ce vrei. Aceasta este casa ta. Poți face orice îți dorește inima.

Cineva ar putea spune: casă, piscină, curte – toate acestea sunt bune, dar pentru asta trebuie să plătești.

Cheltuielile mari – iată dezavantajul principal al unei case pe pământ. Dacă nu ai timp suplimentar și bani în plus, atunci casa proprie nu este pentru tine. Este o opțiune costisitoare.

Timp de doi ani într-o casă pe pământ, de câteva ori s-a defectat cazanul și soba. Când locuiești într-un apartament, nici nu te gândești la asemenea probleme. În principiu, nu pot exista astfel de neplăceri.

De asemenea, este nevoie de timp pentru a avea grijă de grădină. Iarna, deseori trebuie să cureți zăpada din curte, iar primăvara să amenajezi teritoriul din jurul casei. Vara și toamna trebuie să mături frunzele din curte. Este imposibil să le lași așa, în caz contrar curtea nu te va mai bucura.

Încă un dezavantaj este mobilitatea. Casele pe pământ sunt situate, de obicei, în suburbii, unde circulă foarte puțin transport public. Iar pentru a ajunge undeva, trebuie să aștepți mult sau să te deplasezi cu mașina, și din nou ajungem la cheltuieli suplimentare.

Astfel, se dovedește că pentru a trăi în propria cetate, unde în general te simți grozav, trebuie să ai un venit decent și să fii gata să petreci mult timp, îndeplinind treburile prin gospodărie. Pentru mine, asemenea condiții sunt nepotrivite, pentru că vreau să fiu concentrat pe muncă, să fiu mobil și să mă ocup cât mai puțin de chestii secundare.

Ce avantaje și dezavantaje am uitat să menționez? Și în general, ești de acord cu părerea mea? Dacă nu, atunci de ce? Aștept opinia ta în comentarii!