Care sunt cei mai prețioși oameni din viața noastră?: Citat înțelept de la Bob Marley

Ai alături multe persoane apropiate? Ce fel de comunicare s-a dezvoltat între voi? Care este cel mai important lucru în această comunicare? Se spune că nu este absolut necesar să vorbim despre toate lucrurile.

Uneori, trebuie și să taci, pentru că inclusiv și tăcerea ar trebui să fie înțeleasă de cei dragi. Dacă o persoană nu este pregătită să tacă lângă tine, să privească doar într-o direcție și să se gândească la ceva frumos, atunci ar trebui să te gândești dacă ai nevoie de o astfel de persoană în viața ta.

De regulă, doar câțiva oameni vor rămâne lângă tine. Oamenii prețioși nu apar și nici nu vor apărea așa pur și simplu în viața ta. Iar dacă soarta îți scoate în cale astfel de oameni, atunci trebuie să fii recunoscător și să ai grijă să nu îi pierzi.

Este chiar posibil să stai lângă o persoană și să taci și inclusiv să te bucuri de această tăcere? Cu siguranță! Dacă această persoană îți este dragă, atunci acest lucru este posibil. Și să faci asta cu ea cât mai des, pentru că într-o asemenea tăcere poți reveni la propriile tale gânduri, care anterior nu “ajungeau” la tine din cauza dialogurilor și întâlnirilor constante cu alți oameni.

Tăcerea creează o atmosferă incredibilă, te lasă să te gândești și să analizezi asupra evenimentelor care s-au întâmplat și care se vor întâmpla.

Și această pauză este foarte necesară pentru o persoană, cel puțin distrage atenția de la problemele care te presează și este bine dacă există cei care sunt gata să îndure această pauză împreună cu tine! Aceasta înseamnă că ei sunt prietenii adevărați și cunoscuții devotați despre care se scriu cărți și se fac filme.

Dar cum poate avea loc o conversație dacă, de fapt, există doar tăcere? Este o întrebare logică, a cărui răspuns va urma mai departe. Totul constă în faptul că uneori este mai bine să asculți tăcerea, să privești în ochii altei persoane și să încerci să îi înțelegi gândurile.

Nu ai idee cât de mult acționează asupra gândirii, mult mai productiv decât toate cuvintele pe care le rostești într-o zi. De exemplu, pentru a înțelege dacă o persoană te minte sau nu, nu este deloc necesar să-i asculți scuzele. Este suficient să taci și doar să privești în ochii ei, care nu știu să mintă.

Un alt exemplu – este o situație în care devine absolut clar, fără cuvinte, dacă o persoană te iubește sau nu. Privind în ochii ei, vei observa mult mai multe decât ai putea auzi într-o conversație. Nu este acesta un dialog spiritual între oameni? Crede-mă, uneori este chiar mai sincer decât atunci când sunt rostite cuvinte.

Lasă să existe între tine și oamenii dragi ție astfel de conversații sincere cât mai des posibil. Imaginează-ți cât de multe lucruri vei înțelege!

Într-un dialog, oamenii adesea nu se înțeleg, încearcă să întrerupă, să strige. Adesea nici măcar nu acordăm atenție la ceea ce spunem. În schimb, în tăcere, toate cuvintele sunt foarte ascuțite și pătrunzătoare. Le vei auzi pe fiecare dintre ele, chiar și în tăcere deplină.

Marele Bob Marley, regele muzicii reggae, a spus odată o frază foarte inteligentă care este populară până astăzi:

“Prețioși sunt acei oameni alături de care până și tăcerea este o conversație sinceră”

Oamenii care pot duce astfel de conversații cu tine sunt cu adevărat importanți. Și doar câțiva pot face față acestei sarcini dificile. Nu-i pierde, pentru că astfel de oameni sunt ca aurul – prețioși și este puțin probabil să mai întâlnești astfel de persoane în viața ta.