
În viaza de zi cu zi există multe lucruri care literalmente ne „mănâncă” energia. Există câțiva factori de bază pe care trebuie să le știm. Business coach Nuria Arkhipova, a întocmit o listă cu cele mai importante puncte.
1. Lipsa unei liste de sarcini
Mulți oameni țin minte toate lucrurile pe care trebuie să le refacă într-o zi. Cu toate acestea, este dificil să-ți amintești fiecare detaliu. Ca urmare, pierzi timp încercând să îți amintești sarcinile care încă nu le-ai făcut. Prin urmare, cel mai bine este să îți notezi toate task-urile într-un jurnal și să se le execuți pe rând.
2. Nu ai pauză de odihnă
Chiar și când erai la școală, profesorul făcea exerciții scurte pentru ca mintea să se odihneacă. Odihna în timpul lucrului este foarte importantă. În caz contrar, corpul se va plictisi de aceleași posturi, iar ochii se vor sătura să se concentreze pe același subiect. Deci nu uita să-și aloci timp pentru o pauză.
3. Dezordinea
Oamenii de știință au efectuat o serie de studii și au demonstrat că dezordinea interferează cu munca productivă. În primul rând, pierzi mult timp pentru a găsi ceva de care ai nevoie printre lucrurile împrăștiate. În acest moment, apare iritabilitatea și nervozitatea. Și în al doilea rând, spațiul aglomerat duce la sentimentul de anxietate și crește nivelul de stres.
4. Proiecte neterminate
Pentru productivitate maximă, trebuie să-ți împarți toate treburile pe 3 grupuri. „Foarte important” – trebuie finalizate cât mai curând posibil. „Important” – aceste sarcini pot fi amânate pentru ceva timp. „Neimportant” – implementarea lor poate fi lăsată în perspectivă. Faceți fiecare sarcină în ordinea importanței.
Dacă în procesul de a întemeia o afacere întâlneștu dificultăți, atunci pune-ți- întrebarea – ce anume mă împiedică și ce pot face în acest caz? De exemplu, dacă simți că nu reușeșt cu lucru, selectează o zi liberă în jurnal și programează-ți o anumită sarcină pentru acea zi. După finalizarea proiectul respectiv, vei simți un val de energie și putere
5. Mediul înconjurător
Energia ta poate fi risipită pe oamenii care în mod constant se plâng de viața lor. Spresupui că persoana respectivă are nevoie de un sfat, îl dai și speri că cel care are nevoie te va asculta și situația se va schimba. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă.
Încearcă să nu te implici în discuții lungi despre problemele prietenului sau colegului de muncă. Acestea nu merită dedicație emoțională. Dialogul în sine trebuie să fie compus din subiecte neutre, astfel va fi interesant și interlocutorului.
Ia aminte, dacă o persoană se plânge în mod constant de viața sa, dar nu face nimic pentru a o schimba, atunci are nevoie de ajutorul unui specialist, ci nu de al tău. Rezultă că nu ar trebui să-ți pierzi timpul oferind ajutor psihologic celor care nu au nevoie de el.