„Câinele este prietenul omului”, dar nu întotdeauna. Vedeți 11 rase „agresive” de câini

Există o mulțime de rase de câini și fiecare are specificul său. Alături de rasele foarte prietenoase, există câini care sunt periculoși pentru oameni. Potrivit enteratedealgo.net, agresiunea a fost cultivată în anumite rase intenționat, în conformitate cu scopurile pentru care au fost crescute. De exemplu, un câine cuminte și docil nu va deveni niciodată un vânător sau paznic bun. Mai jos vedeți 11 rase de câini puternici și uneori de temut.

1.Dogul argentinian

Singura rasă originară din Argentina. Acești câini puternici sunt folosiți pentru vânarea animalelor mari, în special pentru mistreți și puma, a căror greutate uneori depășește câteva sute de kilograme. Dogul argentinian nu este considerat foarte agresiv, dar aspectul lui îi sperie pe mulți.

2.Doberman

Este un câine de pază originar din Germania. Sunt renumiți pentru loialitatea și inteligența sa. Este considerat cel mai bun câine de pază – el atacă numai dacă este provocat sau dacă proprietarii lui sunt în pericol. Agresiunea, cuplată cu dimensiunea și forța sa, îi face pe Dobermani potențial periculoși.

3.Tosa-Inu

Este un câine japonez masiv. Este considerat un patruped periculos și chiar interzis în unele țări, deoarece inițial a fost crescut ca rasă de luptă.

4.Mastiff Napoletan

Un Mastiff Napoletan de rasă pură este foarte scump. În general, este un animal blând și cuminte. Însă, dacă nu este dresat corespunzător, iar proprietarul nu-i acordă atenție, câinele poate fi foarte agresiv.

5.Pitbull Terrier American

Pitbull Terrierul este o rasă de câini creată prin încrucișări succesive ale buldogului cu diverși terieri, orientată predominant spre obținerea de câini de luptă. În America, este considerat cel mai periculos câine, deși mulți proprietari îl descriu ca fiind câini afectuoși și credincioși.

6.Pitbull Merle

Se consideră că mușcătura acestui patruped este atât de puternică, încât ar putea ucide o persoană în câteva secunde. Acest animal are o putere incredibila. Nu este surprinzător faptul că aceasta este cea mai populară rasă printre răufăcători.

7.Buldogul de Mallorca

I se mai spune „Ca de Bou”. Buldogul de Mallorca nu are încredere în străini și este foarte agresiv. Acești câini trebuie antrenați de când sunt pui, altfel vor deveni un pericol pentru toți cei din jurul lor.

8.Staffordshire bull terrier

Această rasă este crescută prin încrucișarea unui bulldog englez cu un terrier „luptător”. Potrivit statisticilor, acești patrupezi au atacat aproximativ 7800 de persoane în întreaga lume.

9.Presa Canario

Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un câine musculos cu o personalitate puternica. Aceasta rasă a fost inițial utilizata la luptele de câini și a fost creată în urma încrucișării câinilor de cireadă, care acum sunt dispăruți. Acest patruped are nevoie de o pregătire bună. În unele situații, câinii din această rasă sunt agresivi față de alți câini și față de oamenii străini.

10.Cane Corso

Un câine foarte musculos și puternic. Este considerat un descendent al câinilor romani de luptă antică, care au fost folosiți ca și câini gladiatori. Această rasă a apărut în secolul al XVI-lea în Italia, unde era folosită pentru vânătoare de mistreți și protejarea fermelor.

11.Rottweiler

Este o rasă de origine germană, cu corpul masiv și musculos. Ajunge la greutate de 41–50 kg. În Evul Mediu, acești câini îi însoțeau pe negustorii de carne plecați să cumpere vite, ducând banii într-o pungă atârnată de gât. În prezent, pericolul rottweiler-ului este adesea explicat prin iresponsabilitatea proprietarului, tratamentul crud, lipsa de pregătire și socializare. Chiar și dacă este antrenat și educat, forța unui Rottweiler nu trebuie subestimată.