Bumerangul revine mereu, chiar dacă pare că nu se va întâmpla: versuri înțelepte de Omar Khayyam

Din cele mai vechi timpuri, există credința că acțiunile noastre se întorc la noi ca un bumerang.

Biblia spune: „Ce semeni, așa vei culege”. Am auzit de multe ori că oamenii care au făcut ceva greșit trăiesc fericiți pentru totdeauna și nu a venit nicio răzbunare pentru ceea ce au făcut. Cu toate acestea, viața spune că „întoarcerea” este inevitabilă.

De aceea am hotărât să vă povestesc despre Alex. El locuia într-un apartament închiriat. În orășelul lui erau puține locuri de muncă, contingentul era foarte specific, salariile erau mici și nu existau perspective. A încercat să economisească pentru propria locuință – nu i-a reușit. Mai întâi un lucru, apoi altul și, din moment ce Alex nu a putut achita chiria, a trebuit să apele la bănci. Băncile au refuzat creditele ipotecare, nefiind interesate să investească în imobiliare în acest oraș.

Odată, întorcându-se de la serviciu, Alex auzi un oftat greu. Un oftat plin de disperare, de parcă ar spune: „Nu se poate face nimic. Soarta”. A întors capul.

Un câine zăcea în frig, chiar pe trotuar. A stat acolo multă vreme, pentru că deja era acoperit cu un strat gros de zăpadă, iar dacă câinele nu ar fi oftat, Alex ar fi trecut pe alături.

Câinele se pare că a căzut într-o capcană și s-a eliberat, deoarece laba din față a fost zdrobită. Acesta era slăbit, dar îl privea pe tip cu ochi limpezi, plini de dor și puțină speranță.

-Și ce să fac cu tine? Nici eu nu am casă!
Alex a luat cu grijă câinele în brațe și l-a dus acasă. Și-a cheltuit toată rezerva pentru tratamentul unui câine de 7 ani.

După o mulțime de operații și injecții, câinele și-a revenit. Alex l-a numit Thunder. Iar când proprietara a aflat de noul oaspete, i-a arătat imediat tipului ușa, dându-i 2 săptămâni să-și caute o casă nouă.

Însă nimeni nu a vrut să dea chiria unui tânăr cu un animal de companie. Perioada de ședere într-o locuință temporară se încheia catastrofal, iar bieții nu aveau încotro. Gândul de a-l trimite pe Thunder din nou în stradă nici nu i-a trecut prin minte lui Alex.

Și apoi… a venit un SMS de la bancă, pe care scria: „Ai o ipotecă aprobată”. Și asta după câțiva ani de încercări constante de a-o obține. După 3 săptămâni, Alex și Thunder s-au mutat în propria lor casă.

Fă bine – tinde să revină!
Nu vreau să vă spun cum funcționează legea bumerangului pentru fapte rele. Dar, credeți-mă, sunt multe exemple. Dacă ți se pare că ceva a rămas nepedepsit, atunci pur și simplu pare.

Psihologii susțin că legea bumerangului este imuabilă. El nu poate fi ocolit, înșelat, păcălit, nu se poate ajunge la o înțelegere cu el.

„Tratează oamenii așa cum vrei să te trateze.”

Iar dacă ai fost nedreptățit, nu te răzbuna, găsește puterea de a da universului timp pentru a aranja toate lucrurile la locurile lor.

Frumoasele poezii ale lui Omar Khayyam, scrise în secolul al II-lea d.Hr., cu 19 secole în urmă, ne-au fost trimise ca instrucțiuni clare:

„Nu fă rău – se va întoarce ca un bumerang,
Nu scuipa în fântână – vei bea apă,
Nu-ți trăda prietenii, nu-i poți înlocui.
Și nu vă pierdeți pe cei dragi – nu vă veți întoarce.
Nu te minți singur – că te trădezi cu această minciună.”

Crezi că oamenii sunt răsplătiți pentru tot ce este bun și rău?