Berniece Baker Miracle la vârsta de 102 ani: Soarta surorii lui Marilyn Monroe și ce fel de relație a avut cu vedeta

S-au scris multe despre Marilyn Monroe. Multe cărți și filme sunt dedicate renumitei actrițe, iar afișele cu imaginea ei sunt populare până în prezent. Această femeie a devenit o legendă: a avut un număr foarte mare de fani și mii de femei au imitat-o… Dar, din păcate, soarta ei nu a fost una dintre cele mai bune, deoarece nu a găsit niciodată adevărata fericire și armonie spirituală. Spre deosebire de Marilyn Monroe, sora acesteia Berniece Baker Miracle a reușit să aibă o viață frumoasă.

Deși Berniece Baker Miracle este rudă cu una dintre cele mai celebre vedete, ea nu a devenit niciodată faimoasă. Aceasta și-a sărbătorit recent vârsta de 102 ani.

Ce soartă a avut aceasta și ce fel de relație a avut cu Marilyn Monroe vei afla în acest articol.

Așadar, Berniece Inez Gladys Baker s-a născut în vara anului 1919 în California. Părinții ei au fost Gladys Pearl Baker și Jasper Newton Baker, care s-au căsătorit în 1917. Berniece era al doilea copil în familie, primul a fost Robert Kermit „Jackie”, născut cu un an mai devreme.

Căsătoria părinților nu a durat mult, iar după divorțul din 1923, Jasper a răpit copiii și i-a crescut în Kentucky. Gladys a vrut să fie implicată în creșterea lui Berniece și Robert, dar fostul ei soț s-a opus cu fermitate comunicării lor. Poate că bărbatul bănuia deja că fosta soție avea probleme psihice.

Gladys s-a recăsătorit și a avut un al treilea copil, Norma Jeane (Marilyn Monroe). Cu toate acestea, tatăl copilului, Edward, s-a despărțit de Gladys chiar înainte de nașterea viitoarei vedete. În plus, până în prezent nu se știe cu siguranță dacă el a fost de fapt tatăl biologic al lui Marilyn Monroe.

Dintr-un motiv necunoscut, Gladys a indicat că Norma este singurul ei copil. Prin urmare, fata mulți ani nu a știut că are un frate și o soră.

După cum mulți știu, copilăria Normei a fost una grea. Între timp, Robert și Berniece creșteau în Kentucky. Dar în 1933, s-a întâmplat o nenorocire: la vârsta de 15 ani, Robert a murit. După cum își amintește Berniece, din copilărie a fost un copil “ghinionist”. Până la urmă, după numeroase accidente și tratamente în spitale, o infecție în sânge a dus la moartea acestuia.

În 1935, Gladys a fost internată într-un spital de psihiatrie, unde a fost în cele din urmă diagnosticată cu schizofrenie paranoidă.

După 3 ani, femeia, brusc, a decis să scrie o scrisoare fiicei ei mai mari. Cu toate acestea, tatăl și mama vitregă a lui Berniece nu i-au dat imediat plicul.

Când Jasper a decis să îi ofere scrisoarea, Berniece avea deja 19 ani, era căsătorită cu un tânăr pe nume Paris și era în așteptarea primului copil.

Din scrisoare, Berniece a aflat că are o soră de 12 ani, iar mama ei biologică se află într-un spital, pe care își dorește foarte mult să-l părăsească. Berniece a fost șocată. În memoria ei, au început să apară imagini din copilărie, cu o tânără blondă – mama ei. Timp de câteva zile a suferit de insomnie și, în cele din urmă, a ajuns la concluzia că încă se poate de îndreptat greșeala.

Astfel a început o corespondență de lungă durată între Berniece și mama ei. Cu toate acestea, în fiecare scrisoare, mama fetei scria din ce în ce mai multe despre chinul și ideile ei nebune de a evada din spital. Era clar că femeia era de fapt bolnavă.

Berniece a decis să-i scrie surorii ei mai mici, Norma. Și-a pus fotografia în plic și a spus tot adevărul. După ce a primit scrisoarea, viitoarea vedetă a trimis imediat un răspuns cu fotografia ei. Așa că surorile au început să își trimită scrisori. Au împărtășit experiențe, planuri pentru viitor, semnând fiecare scrisoare cu cuvintele „Sora ta”.

Cu toate acestea, întâlnirea lor a avut loc abia în 1944, întrucât ambele aveau frică de această întâlnire. Poate că le era frică că nu va exista o legătură „specială” între ele.

Norma (Marilyn Monroe) a mers la Detroit, iar Berniece a întâlnit-o la gară. În zadar avea frică că nu-și va recunoaște sora în mulțime: era imposibil să nu o observe. Câteva minute surorile au stat în tăcere și s-au privit una pe alta, apoi s-au îmbrățișat strâns. Norma a stat cu sora ei câteva zile. A cunoscut-o pe fiica lui Berniece, Mona, care s-a îndrăgostit imediat de frumoasa ei mătușă.

Femeile au vorbit despre multe lucruri și, totodată, despre mama lor… Berniece a vrut să știe cum se simte, dar Norma a indispus-o, spunând că acum aceasta este o persoană complet diferită, fapt ce o sperie mult. Gladys era încă frumoasă, dar nu zâmbea niciodată, boala o învingea.

La câteva luni după ce și-a cunoscut sora, Berniece s-a mutat împreună cu familia în Oak Ridge. Norma i-a scris o scrisoare emoționantă prin care îi mulțumea pentru primirea călduroasă. De asemenea, a vrut ca sora ei să se mute cu traiul mai aproape de ea, în California, dar la acel moment era imposibil.

Curând, Gladys a fost externată din spital, iar Berniece a adus-o la ea pentru a o ajuta să se recupereze. Într-o zi, vedeta de la Hollywood, Marilyn Monroe, a venit și ea să-și viziteze mama. În acel moment, ea începuse deja să se transforme în femeia pe care o cunoaștem astăzi cu toții.

Monroe a vrut să-și împărtășească realizările și planurile de a deveni model și actriță de film cu mama ei, dar Gladys a reacționat sceptic, subliniind că fiica ei face o muncă inutilă și arată ridicol. Berniece a vrut să-și susțină sora, dar mama ei a spus clar că nu-i pasă absolut deloc de planurile fiicei sale mai mici. După această conversație, Monroe a încetat să mai comunice cu mama ei.

Din când în când surorile se întâlneau și își scriau scrisori. Berniece era singura cu care Monroe dorea să comunice. Au ținut legătura până la moartea vedetei.

În 1961, când Marilyn a suferit o intervenție chirurgicală, Berniece a mers să o viziteze la spitalul din New York. Din păcate, aceasta a fost ultima lor întâlnire. Peste un an, una dintre cele mai faimoase femei de pe Pământ a încetat din viață.

După moarte, Monroe i-a lăsat surorii ei 10.000 de dolari. Berniece, împreună cu fostul soț al lui Monroe, Joe DiMaggio, și managerul ei personal, Inez Melson, au aranjat înmormântarea ei. În interviu, ea a declarat:

„Nu cred că s-a sinucis. Ar fi putut fi un accident, pentru că vorbisem recent cu ea și era fericită. Mi-a povestit despre planurile ei, tocmai își cumpărase o casă nouă și dorea să aleagă draperii noi. Avea atât de multe planuri pe care aștepta cu nerăbdare să le îndeplinească”.

În viitor, Berniece a încercat să evite mass-media. A lucrat ca inspector de producție, contabil și designer de costume și a continuat să aibă grijă de mama ei, care a murit în 1984.

Berniece a fost foarte tristă de plecarea timpurie a surorii ei și la 10 ani după moartea mamei sale și-a publicat cartea, “My Sister Marilyn: A Memoir of Marilyn Monroe”. Cartea a fost publicată de ziua lui Monroe și la 50 de ani de la prima lor întâlnire. Coautoarea cărții a fost fiica ei Mona, care era jurnalistă.

Berniece a scris:
“Am avut o mamă care a fost diagnosticată cu o boală psihică. Am crescut simțindu-ne abandonate și, deși atât Normei, cât și mie ni s-a spus că suntem frumoase și talentate, aveam nevoie de curaj și putere, pe care le-am primit una de la cealaltă”.

Cartea conține multe fotografii exclusive și rămâne singura autobiografie a familiei Monroe. Lucrarea a primit multe recenzii pozitive, inclusiv de la Entertainment Weekly.

În iulie 2019, Berniece a împlinit 100 de ani. Aceasta a fost singura persoană care a cunoscut-o îndeaproape pe Marilyn Monroe.