Autoritățile canadiene au găsit soluția potrivită! S-au gândit să îmbine căminele de bătrâni cu orfelinatele

În Canada, s-a pus în practică o idee strălucită, atât pentru bătrânii care sunt singuri cât și pentru copii orfani. Deci, autoritățile s-au gândit să unească căminele de bătrâni cu orfelinatele. Cum și era de așteptat, rezultatul final a fost unul binevenit. Astfel, persoanele în vârstă și-au găsit nepoți iubitori, iar copiii orfani pentru prima dată au simțit dragoste, afecțiune și îngrijire părintească, parțial și-au acoperit golul din sufletul lor.

Conform studiului realizat de medici, ei au constatat la vârstnici o îmbunătățire a tuturor funcțiilor vitale și un interes puternic pentru viață.

Înainte de apariția copiilor orfani în viața lor, vârstnicii erau mai degrabă ca niște mumii cu ochii dispăruți. Pentru prima dată, copiii au uitat de frică, timiditate, nesiguranță, tristețe și s-au transformat în niște copii obișnuiți, zgomotoși și agitați. Acum mai des se schițează pe fața lor zâmbete de fericire, căci ei știu că nu sunt singuri și au un umăr pereche. Acum ei practică împreună diverse activități, precum diverse jocuri atractive și intelectuale, pregătesc tartine, ies la plimbări.

Unii și-au găsit familia pe care nu au avut-o niciodată, pe când alții au simțit din nou căldura casei plină de nepoți. Aceasta este o soluție excelentă gândită de oameni inteligenți, care înțeleg de ce au nevoie copiii orfani și oamenii bătrâni singuratici.

Ar fi minunat dacă și autoritățile altor țări ar pune în practică combinarea căminelor de bătrâni și a orfelinatelor, este o idee ce necesită mobilizare, dorință și susținere pentru a deveni realitate. Care ar fi motivul să nu o facem și noi ?