Ascultă-l pe cel care este lângă tine – oare îl cunoști atât de bine? Citate importante despre cum să tratezi trădătorii

Trăim într-o perioadă în care succesul și banii pentru mulți au devenit ghidul principal în viață. În urmărirea dorințelor lor, oamenii îi calcă literalmente pe cei care sunt în apropiere, fie că este vorba despre un coleg sau chiar o persoană dragă. Dar ceea ce este interesant este, că răutatea la care se îndreaptă oamenii în urmărirea scopurilor lor, funcționează ca un bumerang.

„Trădătorii sunt disprețuiți chiar și de cei pe care i-au slujit.”

Aceste cuvinte au fost scrise de Publius Cornelius Tacitus în antichitate. Istoricii au ajuns la concluzia că pofta de putere este principala pasiune umană. Dorința de a poseda și de a controla, împinge o persoană la cele mai nesăbuite și mai josnice fapte.

Ca eminent istoric roman, Tacit a înțeles și altceva. Puterea luată cu forța nu este niciodată folosită pentru bine și duce la o anxietate constantă – la urma urmei, ea trebuie apărată constant.

Este foarte ușor de înțeles această idee uitându-ne la deputații de astăzi. Ei uneori rostesc cuvinte atât de absurde, încât devine înfricoșător pentru ziua de mâine. Evident, „slujitorii poporului” de astăzi nu vin în sălile de consiliu pentru a ajuta oamenii din țara lor, ci pentru a-și atinge propriile obiective. Își trădează oamenii.

Adevărata față nu poate fi ascunsă

Abilitatea de a trăda este ca o opțiune opțională încorporată. Ori este acolo, ori nu este.

Desigur, situația poate fi diferită și fiecare caz este individuală. Dar, gândiți-vă – dacă o persoană a reușit să trădeze o dată, ce o va opri în viitor?

După cum a scris Antoine de Saint-Exupery:

„Dacă o persoană a trădat pe cineva din cauza ta, nu ar trebui să asociezi viața cu el, mai devreme sau mai târziu te va trăda din cauza cuiva”.

Dacă ați observat răutate și înșelăciune în spatele unei persoane – trebuie să înțelegeți că ea este capabilă de așa ceva. Și poate veni întotdeauna un moment în care aceste calități sunt folosite împotriva ta.

Care este visul celui care este lângă tine?

Un alt semnal la care să te gândești vor fi dorințele și visele persoanei dragi. Într-o lume în care totul este cumpărat și vândut, toți vor să aibă alături pe cineva de încredere, care să nu te schimbe pentru propriul beneficiu.

Ascultă-l pe cel care este lângă tine – oare îl cunoști atât de bine?

„Oamenii care se vând ieftin, nu vor pierde niciodată ocazia de a te vinde pe tine.”

Scriitorul Serghei Lukyanenko a transmis perfect această idee. Dacă valoarea principală a alesului este succesul, faima și banii, atunci acest lucru îi va afecta foarte mult caracterul.