Așa devii matur: 7 adevăruri pe care le vei conștientiza când va veni timpul

Când eram mici cu toții ne doream să creștem mai repede. Atunci ne închipuiam că la maturitate vom face ce vrem, vom alege ceea ce ne place și nu vom avea nevoie de permisiunea nimănui ca să facem ceva.

Cu timpul am înțeles că nu este chiar așa, iar semnele maturității sunt cu totul altele. Iată care sunt primele adevăruri pe care le conștientizăm.

1. Nu există dreptate

Poți încerca să te convingi că există legea bumerangului, că fiecare va primi răsplată după faptă, că în lume există o putere care îi pedepsește pe cei răi, dar nu este așa. Nimeni nu ne compensează supărările și pierderile. Universul nu are un Departament de asigurări. Unii au noroc, alții -nu și asta nu depinde de noi.

2. Te ai doar pe tine

În diferite perioade ale vieții lângă tine vor fi diferiți oameni care te iubesc. Printre ei vor fi dintre cei în care vei avea încredere deplină. Dar totul se poate termina într-un anumit moment. Nimeni nu-ți oferă garanția iubirii veșnice.

3. Toți oamenii sunt diferiți

S-ar părea că știm asta din copilărie, însă concepția respectivă se schimbă cu anii. În copilărie știam doar despre oameni buni și răi. În realitate mai există oameni care ni se potrivesc și care nu. Când te maturizezi înțelegi că nu trebuie să critici oamenii pentru ceea ce sunt. Totul este subiectiv și aprecierea oamenilor este, la fel, subiectivă.

4. Toți oamenii vor să fie fericiți

Și nu doar vor, dar și fac tot posibilul pentru asta. La propriu vorbind: fiecare om ia decizii și face alegeri reieșind din binele propriu. Mama își liniștește copilul care plânge pentru că o doare sufletul când îl aude și pentru că o deranjează. Orice face omul, face pentru a deveni fericit.

5. Vor supraviețui doar egoiștii

Egoiștii raționali, care respectă legislația și sunt membri exemplari ai societății. Ei nu fac rău nimănui, dar își urmăresc doar propriile interese și depun efort pentru a-și îmbunătăți viața. Omul fericit, satisfăcut aduce mult mai multă bunătate și bucurie în această lume.

6. Cel mai important lucru este sănătatea

Un om matur va pune bani deoparte pentru consultații și va căuta cei mai buni doctori. Cea mai mare fericire este atunci când nu te doare nimic, iar cea mai mare bucurie este atunci când medicul spune că totul este bine.

7. Viața devine mai bună cu anii

Orice ar fi nu-ți dorești să ai din nou 18 ani ( poate doar cu mintea de acum). Experiența ta de viață este foarte prețioasă și te-a învățat multe lucruri. Cu timpul înveți să eviți anumite neplăceri, să fii mai atentă la necesitățile proprii și să depășești cu capul sus greutățile.