Artă stradală nu de condamnat, ci de lăudat: 15 imagini excepționale

Și în America este interzisă pictura murală fără autorizație. Doar că creația acestui artist din New York este greu de calificat drept vandalism. Tom Bob îți folosește imaginația pe larg și transformă o bancă de pe malul oceanului într-un crab sau un hidrant în Prințesa Leia. Mai pe scurt, în timp ce poliția încearcă să-l prindă, el transformă orașul. Iată lucrările sale „înainte” și „după”. Este imposibil să le privești fără să rămâi cu gura căscată.

Atenție! Se fac lucrări.

Dragoste veninoasă

Ursul polar la Polul Nord

Flamingo, ca de obicei, într-un picior

Girafa zâmbăreață

„Am prins musca pe asfalt!”

Un tomberon foarte fioros!

Broscuța îi ține pe toți  în port

Furnicarul

Chiar e Charlie Chaplin?

V-o prezentăm și pe Prințesa Leia!

Hei băiete, vrei să cumperi un ceas? E de marcă, pe bune!

Artă stradală și muzică stradală…

Iată și crabul a venit pe plajă!

Atenție! Pasărea te urmărește!

Arta stradală sau graffiti-ul  a apărut în perioada Celui De-al Doilea Război Mondial. Primele opere stradale apar însă un pic mai târziu, tot la New York. Jean Michel Basquiat împreună cu colegul său de liceu, Al Diaz, începe să picteze pereții din oraș în mod ilegal.

Artiștii urbani susțin că tot ceea ce fac ei este o manifestare a sentimentelor și trăirilor pe care le au, e un fel de oglindă a sufletului. Graffiti-ul actual nu este o metodă prin care se murdăresc cu vopsea și se vandalizează locurile publice, este o artă care are menirea să înfrumusețeze și să ofere personalitate orașului.

Pentru asemenea opere stradale, toți își dau acordul!