Are 100 de ani și oferă lecții de Yoga: Tao Porchon îți mărturisește secretul longevității sale!

Locuitoarea orașului american Greenburgh, statul New York, a dezvăluit care este secretul longevității sale.

Tao Porchon-Lynch, care în luna august va împlini 101 ani, este convinsă, că a ajuns până la această vârstă minunată datorită „optimismului fără sfârșit”. „Când mă trezesc dimineața, mă uit la soare și-mi spun: Aceasta va fi cea mai bună zi din viața mea. Și mereu am dreptate!”

Femeia a crescut în India și chiar de la 7 ani a devenit interesată de Yoga. Tao își amintește, cum odată a văzut pe plajă un grup de bărbați, care efectuau niște exerciții neobișnuite. Mătușa i-a explicat, că aceste mișcări se numesc asane, iar fetele nu ar trebui să le repete.

„Dacă băieții pot face asta, înseamnă că și eu pot” – i-a răspuns ea mătușii sale. Femeia a început să studieze mai aprofundat Yoga în adolescență și și-a dat seama că vocația ei principală este de a preda. Până în prezent, pensionara oferă lecții de yoga, în cadrul cărora îi învață pe oameni să gândească pozitiv și să respire corect.

În anul 2018, Tao a fost onorată cu Premiul Padma Sri pentru merite remarcabile – este al patrulea dintre cele mai înalte premii civile din India, care este oferit de guvernul țării. Pe lângă Yoga, femeia practică dansurile de gală. Ea se autodefinește ca fiind profesoară de yoga, dansatoare, amatoare de vinuri, fostă actriță și un om remarcabil.

„Toată viața am făcut ceea ce am crezut că e bine și merită făcut. Acționați, nu pierdeți timpul ezitând!” – ne sfătuiește Tao.

În anul 2016, pensionara a participat la show-ul televizat America’s Got Talent, unde a dansat salsa alături de un partener în vârstă de 26 de ani.

Tao Porchon-Lynch are și un profil pe Instagram, unde publică imagini care ilustrează stilul activ de viață pe care îl are. Femeia este înregistrată ca taoporchonlynch100 și are mai mult de 18 mii de urmăritori.