Aranjează-ți părul în doar 5 minute! Iată câteva sugestii pentru o coafură stilată!

Fiecare femeie care deține o podoabă capilară de lungime medie sau lungă, caută, din când în când, coafuri frumoase, căci fiecare dintre noi își dorește să fie în pas cu tendințele și să urmeze moda. Am adunat câteva imagini detaliate cu niște coafuri pentru părul lung, ca să fii în fiecare zi aranjată și frumoasă!

Pe lângă modelele de coafuri, vezi câteva recomandări care te vor ajuta să îți îngrijești și să-ți aranjezi mai ușor părul lung.

Cum să-ți simplifici viața

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă femeile cu părul lung este să reducă influența diferitor factori traumatizanți. Ce dăunează părului tău?

-Apa de calitate proastă;
-alimentația incorectă sau malnutriția;
-razele solare directe;
-schimbările de temperatură;
-piepteni de calitate inferioară;
-procedurile termice;
-procedurile chimice;
-aranjările sofisticate frecvente;
-produsele de aranjare.

Cum să minimizezi influența acestor factori? Treptat, succesiv. Este foarte dificil să îți protejezi părul de apa de calitate proastă, pentru asta îți vine în ajutor un filtru special. Alimentația trebuie să fie echilibrată și să includă cât mai multe vitamine. Pentru a proteja părul de razele solare folosește un spray special, iar pentru schimbările de temperatură – o caciulă sau glugă.

Pieptenii de calitate inferioară provoacă fragilitatea părului și mătreața. Deci, alege un pieptene moale din plastic cu dinți rotunzi și scurți – acesta va ușura pieptănarea și, în același timp, nu va afecta părul și pielea capului.

Facem coafura de sine stătător

Trebuie să înveți să îți simți părul și amplasarea firelor. Dacă la început îți este dificil, utilizează două oglinzi amplasate față în față. Cele mai simple coafuri pentru părul lung pot fi făcute, practic, fără a privi în oglindă. Iată câteva exemple!

Cocul de balerină

Trebuie să-ți aduni bine tot părul într-o coadă în vârful capului. Fixează coada cu un elastic obișnuit, care nu este de o culoare foarte diferită de culoarea părului tău. Pulverizează puțin fixativ pe măsură ce piepteni și prinzi părul. Acesta va conferi cocului un aspect ordonat.

Poți utiliza un burete circular special pentru păr sau poți opta pentru o variantă homemade, cum vezi în imaginea de mai jos.

O particularitate a acestei coafuri este că are o mulțime de variante de realizare. Cu ajutorul acestei tehnici putem face mai multe coafuri versatile.

Cocul cu împletitură

Spre deosebire de varianta precedentă, această coafură este mai romantică. Coada pentru coc se strânge la baza gâtului, atât la mijloc, cât și pe laterală. Buclele rebele fie se lasă libere, fie se fixează. Coafura este completată fie cu cosițe subțiri, fie cu bucle.

Dacă îți dorești să adaugi accesorii, poți opta pentru o plasă specială decorativă, agrafe sau o fundiță.

Aranjarea în stil grecesc

Acest stil include practic toate coafurile care pot fi realizate rapid cu ajutorul elementelor decorative de la frunte sau tâmple spre partea din spate a capului. Multe coafuri pentru părul lung pot fi realizate cu ajutorul celor mai simple accesorii: agrafe, twistere sau fundițe.

Aceasta este o coafură simplă și la modă pentru părul lung. Aici există loc atât pentru cosițe, cât și pentru accesorii frumoase, în același timp persistă o neglijență ușoară.

 

Împletiturile sunt, fără îndoială, cele mai frumoase coafuri, dar și foarte speciale.

Coafura cu breton

După cum putem vedea, există coafuri interesante și pentru deținătoarele de păr lung și breton – studiază imaginile, pentru a o alege pe cea care îți va plăcea mai mult.

Coafuri pentru deținătoarele de bucle

În general, să porți bucle lungi este o adevărată artă! Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că părul pufos și crețos îți poate da bătăi de cap. Cum nu l-ai aranja, după cinci minute buclele sunt la loc. Iată câteva modele cum să aranjezi ușor și simplu buclele tale neascultătoare.

Coafurile împletite sunt o soluție excelentă pentru părul rebel. În plus, acestea rămân a fi în trend, iar sezonul de primăvară – vară este ideal pentru a le pune în practică. Împletiturile se asortează de minune cu rochiile vaporoase și ținutele romantice.

Atrage atenția cât de bine reușesc stiliștii să sublinieze culoarea naturală a părului în combinație cu stilul strict.

Iată încă câteva masterclass-uri: