Antrenează-ți logica. Precauție la detalii

Logica ne ajută să facem concluziile corecte în situațiile dificile. Datorită acestei abilități de a gândi logic putem răspunde la o întrebare, cunoscând doar câteva date. Dar cum să o antrenezi? Tot ce trebuie să faci este să acorzi în fiecare zi atenție soluționării problemelor simple, care nu doar te vor face să îți „miști” creierul, dar îți vor lărgi orizonturile.

Așadar, întrebarea este următoarea: Care dintre cele două femei este bogată? 

Privește atent imaginea cu cele două femei japoneze și încearcă să îți dai seama, care dintre ele are un statut mai influent? Care dintre ele este mai bogată și care este mai săracă?

Ești gata să răspunzi? 

Te-ai gândit bine?

Ești sigur?

Iată răspunsul corect! 

Mai bogată este femeia, care se află în partea stângă, ea mănâncă orez alb șlefuit. În ce constă trucul? Un asemenea lux și-l puteau permite doar aristocrații claselor superioare. Procesul de rafinare și șlefuire în sine este unul foarte complicat, anume din acest motiv orezul alb era foarte scump. Oamenii săraci mâncau orez brun neprelucrat.

Apropo, anume asta i-a salvat odată de la boala, de care sufereau doar aristocrații japonezi. După cum s-a dovedit, anume Șlefuirea orezului îi lua din vitaminele utile, deficitul cărora a devenit cauza acelei boli. Iar săracii nu aveau probleme cu asta, căci mâncau orezul cu cele mai benefice proprietăți.

După cum poți vedea, nu doar că ai reușit să răspunzi corect la întrebare și să deosebești femeia bogată de cea săracă, dar ai aflat încă un lucru interesant despre orez. În plus, ți-ai antrenat abilitățile de analiză, logică și ingeniozitate!