Amenajarea inteligentă a unui apartament de doar 18 metri pătrați!

De obicei, expresia „apartament mic” este asociată cu ceva foarte înghesuit, întunecat, incomod, cu un interior strâns și lipsa spațiului de stocare. Dar ceea ce îți vom prezenta astăzi este foarte diferit de ceea ce am descris mai sus. În acest „cuibușor” este incredibil de confortabil și luminos. Uitându-te la fotografiile interiorului, îți vei dori să rămâi să trăiești acolo pentru totdeauna!

Armonia culorilor

Unii nu pot suporta culoarea alb în interior, deși în multe cazuri doar ea poate salva situația. Dacă această culoare îți provoacă asocieri neplăcute, atrage atenția la variațiile sale de nuanță. De exemplu, culoarea fildeșului arată foarte bine în interior.

Astăzi, vom face un tur printr-un apartament care se află în Suedia. Suprafața ei nu depășește 18 metri pătrați și este amenajată în gama culorilor deschise.

Armonia și echilibrul în spațiu au fost obținute prin utilizarea unor variații calde de alb, precum și a unor elemente decorative suplimentare. Lenjeria de pat și perna de catifea într-o nuanță de bej pudrat conferă o notă de confort interiorului, acestea se potrivesc perfect în imaginea de ansamblu.

Planul bine gândit

Un rol foarte important îl joacă și planul apartamentului. În acest caz, el este incorect și asta este un avantaj. Casa a fost construită cu mai mult de 100 de ani în urmă – în anul 1911. Atunci pe primul plan era adusă nu practicitatea internă, ci frumusețea exterioară, arhitectura clădirii. Deci, s-a dovedit că principalul dezavantaj al locuinței a fost suprafața limitată, iar avantajul – fereastra arcuită în trei secțiuni și o mică fereastră suplimentară.

Datorită acestui fapt, în apartament nu există un deficit de lumină interioară, fereastra ajută la extinderea vizuală a spațiului și îl umple cu confort în timpul zilei. Seara, aici se utilizează mai multe scenarii de iluminare simultan. Punctul culminant, care oferă eleganță interiorului, este candelabrul de cristal care împrăștie ușor razele emise de bec.

Sisteme de stocare, care economisesc spațiul

În apartamentele mici, cea mai mare problemă o constituie stocarea lucrurilor. Pentru un dulap obișnuit, în mod clar, este dificil de găsit spațiu. În schimb, poți merge pe altă cale, cum au făcut-o proprietarii acestui apartament.

Aici a fost utilizat spațiul de sub tavan și au fost organizate sisteme de stocare acolo. De asemenea, au fost făcute rafturi deschise în hol. Apropo, merită de luat în seamă și ideea cu perdeaua!

O bucătărie elegantă și o zonă de luat masa mobilă

O bucătărie mică nu înseamnă întotdeauna un spațiu urât și incomod. În acest apartament suedez este prezentată o variantă foarte modernă a unei mini-bucătării. Blatul și șorțul au fost acoperite cu marmură artificială. S-a ales un echipament concis și compact, s-au ascuns toate ustensilele în dulapuri spațioase, zona de lucru a fost iluminată aparte. Totul a ieșit foarte elegant, frumos și stilat!

În ceea ce privește zona de luat masa, de obicei aceasta ocupă mult spațiu în apartament. Rolul său este realizat de o masă consolă pliabilă și de scaune care se pliază dacă este necesar. Această metodă convenabilă merită luată în considerație de către proprietarii caselor mici.

Secretul extensiei vizuale a spațiului

Acest apartament nu pare încărcat sau aglomerat. Totul este în armonie și e gândit în cele mai mici detalii. În zona de living se găsește un covor cu imprimeu romboidal. El este cel care stabilește o anumită dinamică. Utilizează această tehnică în apartamentul tău, formele geometrice în formă de romb vor face vizual spațiul mai mare și mai armonios.

Iluziile vizuale în camera de baie

Baia este foarte mică, însă datorită iluziilor optice, aceasta pare că este de două ori mai mare. Dimensiunea și forma plăcilor, dar și culoarea au fost selectate corect. În plus, pe unul dintre pereți a fost instalată o oglindă mare fără ramă.