Alege o carte și află ce-ți prezice Osho

„Amintiți-vă un lucru important: atunci când anticipăm viitorul, facem horoscoape, ghicim în palmă  – toate acestea sunt în esență o citire a subconștientului unei persoane. Este mai degrabă o ghicire a trecutului și, pe măsură ce trecutul curge din viitor, putem afla viitorul”, afirmă Osho.

Vrei să afli răspunsul la o întrebare care te macină de mult, alege una dintre aceste 12 cărți și citește în dreptul cifrei alese.

Ai ales cartea cu NR. 1 – Dragostea

Un împărat bogat trebuia să-și aleagă un moștenitor dintre cei doi fii gemeni, pe care îi avea. Împăratului îi era foarte greu, pentru că îi considera pe ambii vrednici, înțelepți și curajoși. Atunci acesta a decis să îi pună la încercare, le-a dat fiecăruia câte un săculeț cu semințe de floarea soarelui, spunându-le: „Cel care va păstra mai bine aceste semințe, acela va fi urmașul meu”.

Primul fiu a ascuns semințele într-un cufăr, iar al doilea le-a plantat. După un timp, împăratul a cerut înapoi semințele. Cel care le-a ascuns în cufăr, a descoperit că semințele au mucegăit, iar fiul care le-a plantat i-a spus tatălui: „Iată semințele tale, atunci când vor crește suficient le voi strânge și ți le voi da înapoi”. Nu este greu să ne dăm seama cine a fost ales moștenitor.

Morala: dragostea este ca și sămânța, neapărat trebuie să o răspândești. Altfel nu va avea nimeni nevoie de ea. 

Ai ales cartea cu NR. 2 – Rezistența

Într-o zi, un comerciant a trecut pe lângă o plantație de grâu și a zărit un rob slăbit și înfometat. Bărbatul s-a oprit, l-a hrănit și i-a oferit haine de schimb. Atunci, robul i-a spus: „Totul trece, va trece și asta.” După trei ani s-au întâlnit din nou. Robul a ajuns mare vizir (nr. demnitar în Imperiului Otoman). Acesta i-a dăruit comerciantului mai multe bijuterii din aur. După câțiva ani vizirul a murit, iar comerciantul a mers la mormântul acestuia și a remarcat îndurerat: „Totul trece, dar asta nu va trece niciodată”. După câțiva ani, revenind la mormântul vizirului, comerciantul a observat că apa a spălat mormântul, încât acesta a dispărut. „Adevărat a spus vizirul, totul trece”, a exclamat atunci omul.

Morala: Chiar dacă evenimentele nu se desfășoară așa cum îți dorești, nu pierde timp să lupți pentru ceva – totul se va rezolvă cu timpul.

Ai ales cartea cu NR. 3 – Acceptarea de sine

Într-o dimineață, regele a ieșit în grădină și a observat cu regret că totul în jur se ofilește. Stejarul murea, pentru că nu putea fi la fel de înalt ca pinul. Pinul se usca, pentru că nu putea da roadă ca vița de vie. Vița de vie se usca pentru că nu avea flori la fel de frumoase ca trandafirii. Numai un arbust a înflorit. De ce?, s-a întrebat regele întristat. Atunci arbustul i-a răspuns: „Odată ce m-ai plantat, ai dorit să te bucuri de florile mele. Odată ce nu pot fi nimic altceva, voi fi cel mai frumos reprezentant al speciei mele.”

Morala: Dumnezeu anume de tine are nevoie. Fii respectuos și acceptă-te așa cum ești.

Ai ales cartea cu NR. 4 – Înțelepciunea  

La un doctor a venit un sultan bătrân și a început să se plângă: „Tu, cel care ajuți pe toți, ajută-mă și pe mine. În fiecare seară când adorm visez cum ajung în fața unui harem cu multe femei frumoase. Dar imediat ce mă apropii de harem, totul dispare. Doctorul s-a gândit puțin, apoi i-a răspuns: „Eu pot să îți dau prafuri ca să scapi de acest vis”, dar sultanul a răspuns imediat: „Numai nu asta. Singurul lucru pe care mi-l doresc e ca haremul să nu dispară”.

Morala: Oamenii ar fi fericiți, dacă și-ar dori doar ceea ce le aparține. Dar ei mereu visează la ceva străin. 

Ai ales cartea cu NR. 5 – Comunitatea

Un filosof avea o singură pereche de încălțăminte. Într-o zi el a cerut cizmarului să i-o repare:

– Dar deja e închis atelierul, a răspuns acesta, nu ți-o pot repara acum. Lasă-i aici și vină mâine după ei.

– Înțelegi, am o singură pereche de papuci și nu aș putea merge desculț până mâine, a răspuns filosoful.

– Nu e nimic grav, îți voi da eu o altă pereche, pentru o zi, a zis cizmarul.

– Să port încălțămintea cuiva? Cine mă crezi?, s-a revoltat filosoful.

Atunci cizmarul i-a răspuns: – De ce refuzi să porți pentru o zi încălțămintea altui om, atât timp cât în capul tău sunt ideile și gândurile altor oameni?

Morala: În viață nu există nimic care să-ți aparțină doar ție. În esență, totul este comun. Chiar și gândurile. 

Ai ales cartea cu NR. 6 – Energia

Odată un om rău a fost respins de oamenii din jurul său. Atunci acesta, în semn de răzbunare a promis că va tăia câte un deget la o mie de oameni. După ce a tăiat 999 de degete, acesta s-a întâlnit cu Buddha. Înțeleptul l-a rugat să-i îndeplinească o dorință, înainte să-i taie degetul: „Taie te rog un ram din acel copac. Adu-mi-l, vreau să îl văd. Apoi să-l lipești la loc”. Agresorul s-a uitat cu mirare la înțelept, iar Buddha a continuat: „Dacă nu poți să creezi, atunci nu ai dreptul să distrugi.”

Morala: Orientează energia spre un lucru folositor, altfel ea nu se va concentra spre lucruri negative: furie, mânie, ură.

Ai ales cartea cu NR.7 – Lumina din cer

Într-o noapte, doi oameni s-au rătăcit în pădure. Ambilor le era teamă, dar se comportau diferit. Unul dintre ei era filosof, celălalt era un realist. Primul se gândea la situația creată, celălalt pur și simplu credea în soartă. Brusc s-au auzit tunete, iar o mulțime de fulgere au luminat cerul. Filosoful a privit către cer, s-a gândit și a luat-o la fugă. Misticul a privit printre copaci și în timp ce fulgera a găsit cărarea.

Morala: Privește atent la drum și, fără să te gândești, mergi înainte. Pentru a avea succes nu ai nevoie de gânduri filozofice, dar de fapte concrete.

Ai ales cartea cu NR. 8 – Recunoștința

Era seara târziu, când un drumeț s-a rătăcit, a ajuns într-un sat și căuta o casă să înnopteze. A bătut la toate ușile, dar nimeni nu i-a deschis. Fiindu-i frig și foame, pelerinul a adormit la umbra unui pom. Când s-a trezit, a văzut crengile copacului pline cu mere. Drumețul a mulțumit cerului, dar și celor care nu l-au primit în casele lor. A reușit să ajungă acasă și a desenat un tablou, în care era pictat pomul cu mere. Acesta a vândut creația cu foarte mulți bani și s-a îmbogățit.

Morala: Acceptă tot ce îți oferă viața cu recunoștință. Pentru dezvoltare, omul are nevoie atât de momente frumoase, cât și suferință. 

Ai ales cartea cu NR. 9 – Speranța

Un vânător s-a rătăcit în junglă. Trei zile acesta a căutat calea spre civilizație, iar apoi s-a întâlnit cu un alt vânător. Bărbații s-au îmbrățișat și o vreme au fost fericiți. Apoi s-au întrebat de ce totuși sunt atât de fericiți. Primul i-a răspuns: „M-am rătăcit și nu mai credeam că întâlnesc pe cineva. Celălalt a zis: „Aceeași frică și aceeași dorință am avut-o și eu”. Dar acum că ne-am găsit, nu vom face decât să rătăcim împreună prin această junglă.

Morala: Fericirea în doi este posibilă numai atunci când oamenii vor putea să fie fericiți în singurătate. Altfel își vor oferi unul altuia nefericire. 

Ai ales cartea cu NR. 10 – Dincolo de familie

Iisus era încă mic, când Maria și Iosif l-au adus în Ierusalim. Copilul s-a pierdut în mulțime. Părinții mult timp l-au căutat și într-un sfârșit l-au găsit alături de mai mulți comercianți de cărți. Băiatul vorbea cu aceștia. Părinții uimiți de înțelepciunea copilului, l-au întrebat:

– De ce ești aici? Noi te-am căutat, ne făceam griji pentru tine.

– De ce m-ați căutat? Am fost ocupat cu Tatăl meu.

– Eu sunt tatăl tău, a răspuns Iosif.

– Ziceam de Tatăl meu spiritual, a răspuns Iisus.

Morala: Mai devreme sau mai târziu copilul se desparte de părinți, devenind independent: nu doar fizic, dar și spiritual. 

Ai ales cartea cu NR. 11 – Porțile raiului

Un luptător a venit la un samurai bătrân și l-a întrebat:

– Există rai și iad? Unde sunt porțile acestora?

– Cine ești tu? – l-a întrebat samuraiul.

– Un luptător.

– Un luptător? Pari un simplu om, fără abilități în luptă.

Luptătorul supărându-se a scos repede sabia. Atunci samuraiul i-a spus:

– Iată și răspunsul. Raiul și iadul nu sunt interpretări geografice, dar psihologice. Ele se află în interiorul nostru. Ambele porți sunt acolo. Acționând inconștient vei deschide porțile iadului, iar făcând lucrurile conștient pe cele ale raiului.

Morala: Învață să-ți controlezi emoțiile. Nu contează ce faci, important să fie conștient. 

Ai ales cartea cu NR. 12 – Călătoria

Învățătorul și ucenicul său mergeau printr-un sat. Atunci când au ajuns în centrul satului, se auzeau sunetele unor instrumente muzicale, din ce în ce mai tare. Ucenicul a început să tremure de frică, pe când învățătorul a început să danseze. Acesta a înțeles că sătenii aveau o petrecere și s-a alăturat. După petrecere, elevul l-a întrebat pe învățător:

– Cum puteai să te bucuri de așa gălăgie? Eu nici gândurile nu mi le auzeam!

– Tu ai perceput aceste sunete ca gălăgie, dar de fapt era muzică.

Morala: Marea parte a oamenilor merg prin viață, auzind doar gălăgia. Fii înțelept și alege muzica din toată gălăgia vieții.