Află de ce nu este bine să dormi cu pisica în același pat, chiar dacă este curată și sănătoasă

Există multe motive pentru care nu ar trebui să dormi cu pisica în același pat, chiar dacă este favorita familiei și este bine îngrijită. În ciuda faptului că este curată, dormitul împreună cu un animal de companie pufos poate fi dăunător sănătății, deoarece are o serie de boli care se transmit cu ușurință la om.

De ce nu este bine să dormi cu pisica în același pat?

Un animal de companie intră în viața unei persoane și este considerat parte integrantă a acesteia. Pe lângă faptul că pisica încântă cu prezența sa, aceasta începe să fie lăsată în pat. Poate că este plăcut să dormi cu ea, dar nu este într-atât de bine, având în vedere particularitățile sănătății pisicilor.

Un cercetător a descoperit că pisicile nu pot dormi profund toată noaptea, ele se trezesc, încep să se miște sau să sară, confundând mișcarea piciorului de sub plapumă cu un șoarece. Acest lucru trezește neapărat stăpânul și duce la tulburarea somnului. Se crede că acest lucru poate provoca diabet, boli coronariene, obezitate, hipertensiune arterială și imunitate redusă.

Deteriorarea sănătății din cauza somnului cu o pisică poate fi observată doar de o cincime din stăpâni, pentru că puțini asociază distracția inofensivă din timpul somnului cu sănătatea precară pe care o oferă animalele de companie.

De ce dormitul cu o pisică în același pat afectează sănătatea?

Impactul negativ asupra sănătății este explicat de medici, care declară că pisicile sunt purtătoare de următoarele boli: invazii helmintice, chlamydia, pecingine, salmoneloză, toxoplasmoza, tuberculoză, meningită, stafilococ, tularemie.

Persoanele cu imunitate slabă pot căpăta aceste boli, deoarece nu sunt capabile să reziste paraziților, așa că atât copiii, cât și adulții se pot infecta.

Medicii de la Spitalul Universitar din Copenhaga au descoperit capacitatea parazitului Toxoplasma gondii de a crește riscul de schizofrenie cu 50% dacă acesta pătrunde în corpul uman. Cu această ocazie, au fost efectuate studii cu participarea a 80 de mii de voluntari, dintre care 2,5 mii sufereau de tulburări mintale.

Bolile de la pisici se pot transmite prin contactul apropiat cu o persoană. În timpul somnului, este imposibil să controlezi atingerea, dacă dormi cu pisica în același pat. Atingând un animal de companie cu buzele sau doar cu fața, există o mare probabilitate de a obține de la pisică un set complex al microflorei sale, care pentru ea este benefică, în schimb pentru un om are impact negativ asupra sănătății.

Animalele, inclusiv pisicile, înțeleg rapid unde se află teritoriul lor și nu îl vor părăsi voluntar. După ce ai lăsat-o să doarmă pe pat cel puțin o dată, va fi destul de dificil să o dezbaieri de acest obicei. Pisicile își dezvoltă rapid un instinct posesiv și vor considera că de fapt tu ești cel care doarme pe teritoriul său. Prin urmare, pisica ar trebui să aibă propriul loc de odihnă, pentru a nu crea dificultăți nimănui.