„Adevărata integritate este să faci ceea ce trebuie, fie că cineva află sau nu despre asta”. 10 semne că omul este cu adevărat integru

Integritatea este o calitate caracterizată de onestitate și principii morale stricte. Astfel de oameni sunt de încredere, sinceri și buni. De fapt, noi toți ar trebui să fim așa.

Fiecare dintre noi ar dori să fie înconjurat de oameni onești. Dar cum puteți să știți că cineva este cu adevărat așa o persoană? Această calitate, desigur, nu poate fi falsificată sau imitată, dar există mai multe modalități care vă vor ajuta să determinați dacă persoanele de lângă voi sunt integre.

1.Este responsabil de acțiunile sale.

Oamenii integri mereu își asumă ceea ce fac, pentru că sunt cinstiți. Dacă vezi că cineva, indiferent de ce se întâmplă și indiferent de circumstanțe, este întotdeauna responsabil pentru cuvintele și faptele sale, fii sigur, această persoană este onestă.

2.Pentru ei necesitățile altor oameni sunt mai importante ca propriile dorințe.

În lumea noastră, care este plină de individualism, este destul de dificil să găsim oameni pentru care bunăstarea celorlalți este pe primul loc. Și bineînțeles, ei nu fac aceste lucruri din motive de recunoaștere și recunoștință, dar pentru că sunt empatici.

3.Întotdeauna vor veni în ajutor.

Când trebuie să facă ceva pentru țară sau să ajute la o cantină socială, oamenii onești vin mereu în ajutor. Ei sunt întotdeauna – primii și întotdeauna – dedicați unei cauze comune.

4.Gândesc pozitiv despre cei din jur.

Doctorul în psihologie, Seth Meyers, subliniază că oamenii integri nu se grăbesc niciodată să facă concluzii despre alte persoane. Le oferă întotdeauna o șansă de a da explicații și continuă relațiile, chiar dacă opiniile și opiniile altor persoane nu coincid cu a lor.

5.Sunt sinceri la tot, chiar și la cele mai mici detalii.

Pentru unii o minciună mică nu este o tragedie, dar persoanele cinstite nu se dau niciodată acestui impuls. Pentru ei, decența înseamnă integritate și rămâne așa în fiecare zi. Apreciez această calitate la oameni – este de neprețuit.

6.Mereu mulțumesc.

Suntem obișnuiți să credem că recunoștința trebuie câștigată, doar pentru că nimeni nu o împrăștie. Dar cei onești mulțumesc absolut tuturor pentru orice. Persoanele demne nu sunt niciodată nepoliticoase cu chelnerii sau cu alți lucrători de serviciu.

7.Sunt modești.

O persoană corectă poate fi mândră de realizările sale și pe bună dreptate, dar în același timp – este extrem de modestă. Cu alte cuvinte, astfel de oameni fac diferența între „încrederea în sine” și „aroganța”. Ei știu că prima este o calitate, iar a doua un neajuns.

8.Își recunosc mereu greșelile.

Cui îi place să admită că a greșit? Nu e deloc distractiv, te simți umilit, rănit … Dar nu pentru oameni decenți! Ei nu văd nici o problemă în a-și recunoaște greșelile care le-au comis.

9.Ei sunt de încredere.

Oamenii integri își îndeplinesc promisiunile și obligațiile. Dacă vă spun că vă puteți baza pe ei în ceva, să știți că ei se vor ține de cuvânt, indiferent de circumstanțe.

10.Au mereu dispoziție bună.

Mai presus de toate, oamenii onești sunt buni. Ei știu că forța reală este bunătatea și respectă această regulă toată viața lor.

„Adevărata integritate este să faci ceea ce trebuie, fie că cineva află sau nu despre asta”, a spus Oprah Winfrey.

Amintiți-vă, oamenii cinstiți fac acest lucru numai pentru că ei cred că acest comportament este corect. Ei nu așteaptă premii și recunoaștere.