Aceste fotografii îți vor demonstra că oamenii Știu și Pot să respecte Natura!

Noi, oamenii, putem coopera cu natura sau merge împotriva ei. Arhitecții au decis să găsească un compromis: în loc să taie copacii și să-și construiască casele, ei au inclus copacii în design-ul construcțiilor.

Defrișarea are un efect negativ asupra mediului înconjurător. Multe cercetări arată, că acest fapt contribuie la încălzirea globală, influențează ciclul apei, reduce cantitatea de apă în sol și în aer, contribuie la scăderea biodiversității.

Urbanizarea reprezintă doar una din cauzele defrișării globale, dar este importantă din punctul de vedere al impactului psihologic. Vom continua să defrișăm pădurile pentru a ne construi casele, sau vom încerca să adaptăm construcțiile noastre mediului înconjurător?

Cum am putea să ne schimbăm obiceiurile de viață, pentru a fi mai atenți față de natură?

Proiectele din aceste imagini demonstrează că coexistența oamenilor și a copacilor este posibilă. Acestor copaci nu le-a dăunat prezența civilizației pe Pământ. Ei au ieșit învingători în această luptă veșnică cu metropolele și îi bucură zi de zi pe cei, care i-au ajutat să învingă.

Pământul este un loc minunat, pe care omul îl numește ,,casă”. Ține de datoria noastră să tratăm mediul înconjurător cu dragoste și respect, să menținem frumusețea și sănătatea naturii, în măsura posibilităților noastre.

Cu toate că aceasta este o mare provocare pentru întreaga omenire, este posibil ca oamenii să înceapă să ajute mediul în care trăiesc cu ceva relativ modest – plantarea unui copac, de exemplu, sau cel puțin să nu se taie ceea, ce a crescut deja.

Sperăm că te-am inspirat cu aceste imagini minunate și cu ceea, ce au reușit alții să facă pentru natură. Unor astfel de oameni chiar le pasă!