Aceste femei au decis să nu-și mai vopsească părul! Vezi cât sunt de naturale și frumoase!

Cândva în trecut, părul cărunt era asociat cu înțelepciunea și experiența. În multe colțuri ale lumii, rămâne a fi și astăzi, cel puțin în cazul bărbaților. Însă, societatea noastră pare să aibă o problemă colectivă cu procesul natural de îmbătrânire a femeilor, acestea ajungând să-și vopsească părul de îndată ce observă primele fire argintii.

Martha Truslow Smith, în vârstă de 26 de ani, a decis că nu mai are dorință și puteri să se împotrivească procesului firesc de încărunțire și a creat pagina Grombre pe Instagram, un loc de susținere și pozitivism pentru toate femeile care aleg să-și accepte frumusețea naturală și să-și îmbrățișeze rădăcinile.

La moment, Martha are peste 50 000 de abonați. Toți doritorii își pot publica fotografiile din viață și își pot împărtăși impresiile și trăirile despre, cum e să fii căruntă.

„Motivul principal pentru care am creat Grombre a fost acela de a începe un dialog diferit în jurul părului cărunt printre femei și de a găsi răspunsul la câteva întrebări serioase…

Este adevărat că părul meu gri este urât?

Acesta mă face să par bătrână? 

Oare asta înseamnă că nu sunt suficient de bună și frumoasă?

„Am puțin peste 20 de ani. Dacă este așa, atunci cum oare mă voi simți și ce voi gândi la 40, 50, 60 de ani?” – mărturisește Martha.

„Vreau să contest modul în care ne gândim la ceea ce considerăm „frumos”. Vreau să găsim împreună lucruri mai importante de făcut pentru a ne petrece prețiosul timp, energia și resursele.”

„Am creat acest proiect pentru toate acele femei, care încă se mai simt incomod din cauza părului lor cărunt, care se intimidează să iasă în stradă, pentru cele care nu pot utiliza vopseaua de păr din cauza reacțiilor alergice.”

„Le propun tuturor să se oprească și să vadă, cât sunt de frumoase!” – a relatat Martha Truslow pentru site-ul BoredPanda.com.

Utilizatorii paginii Grombre au renunțat la vopseaua de păr, acestora nu le pasă de părerea celor din jur, aceste femei sunt fericite cu firele cărunte în păr.

O asemenea abordare are multe avantaje, ținând cont de faptul că vopseaua de păr are multe efecte dăunătoare asupra sănătății noastre.